Dammsugare Bäst i Test 2022

støvsuger test

Dammsugartest 2021 utfört av Teknikguide.se. De flesta använder i någon form en dammsugare i vardagen. Innan du bestämmer dig för vilken modell som är lämplig bör du läsa igenom detta test för att få en överblick över de modeller som erbjuds på marknaden. Vi har försökt ge ranka några av de bästa dammsugarna som finns tillgängliga. Vi har utsett Dyson V11 Absolut Extra till bäst i test 2021, som säljs av Dyson.se . Totalt har bedömningar av fem typer gjorts.

Det är inte alltid lätt att välja rätt städverktyg för ditt hem. Du bör därför överväga några viktiga faktorer innan du fattar ett beslut. Det är bekvämt att välja en variant som är användarvänlig i en annars hektisk vardag. I vårt dammsugartest har vi betonat egenskaper som användarvänlighet och kapacitet. Detta för att kunna ge dig de bästa rekommendationerna.

Varje dammsugare med sladd utvärderades enligt: 

I vårt dammsugartest har vi betonat egenskaper som watt, ljudnivå och munstycken. Detta är faktorer som i hög grad bidrar till effektiv dammsugning på alla ytor. En kraftfull variant bidrar till att både damm och smuts sugs upp i munstycket. Flera munstycken hjälper dig att variera styrkan, i förhållande till var du ska dammsuga.

Trådlös dammsugare betygsattes efter: 

I vårt dammsugartest har de trådlösa modellerna framhävt egenskaper som ljudnivå, batterikapacitet och användning av laddställ. Det är faktorer som spelar stor roll när det gäller användbarhet och flexibilitet. En dammsugare som fungerar utan att ge mycket ljud ifrån sig är ett välkommet tillbehör i alla hem.

En batteridriven kräver ofta ett kraftfullt batteri. I dammsugartestet har alla trådlösa modeller tillfredsställande batterikapacitet. Batteriet kan variera med de olika typerna. Det är också en fördel om batteriet kan laddas snabbt och effektivt. En kraftfull trådlös variant har vanligtvis en batterikapacitet som motsvarar över en timmes användning.

Kolla in vårt dammsugartest topp 5 lista 2021:

1. Dyson V11 Absolute Extra – Trådlös dammsugare (Bäst i test 2021)

Dyson v11 dammsuagre
7290 kr,- | Till butiken

Testvinnare – Om du letar efter en kraftfull variant, överväg Dyson-dammsugaren. Denna trådlösa modell har blivit framröstad som bäst i test 2021. Här får du ett effektivt rengöringsverktyg som arbetar upp till 60 minuter utan avbrott. Detta är en trådlös dammsugare som kan dammsuga under längre perioder utan att du behöver lägga tid på att ladda.

LCD-skärm – Detta är en modern variant som erbjuder en innovativ LCD-skärm. Denna monitor övervakar dammsugarens prestanda, hela tiden. Du kan ändra motoreffekten manuellt med denna LED-monitor. Den bekväma skärmen visar också hur mycket batteritid som är kvar vid varje given tidpunkt.

14 cykloner – En annan anledning till att Dyson vann testet bäst är att det erbjuder totalt 14 olika cykloner. Dessa cykloner bidrar till en styrka på över 79 000 G. Här får du en kraftfull motor som snabbt hjälper till att ta bort små partiklar från ytan. Den kommer med ett filtersystem som renar föroreningarna, så att ren luft kan blåsas ut.

Behändiga munstycken – Dyson dammsugare kommer med munstycken för alla golvtyper. Du uppnår en effektiv och snabb rengöring på alla ytor. Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt munstycket med högt vridmoment. Detta är ett kraftfullt munstycke som med en kraftfull kvast hjälper till att göra dina mattor extra rena.

Enkel tömning av behållaren – Våra bedömningar i dammsugartestet tyder på att denna modell är väldigt praktisk när det kommer till tömning. Du tömmer enkelt den tomma behållaren vid behov och du behöver därför inte använda dammsugarpåsar. Laddstationen kan hängas på väggen på väggen om du så önskar. Här får du även plats för tillbehören.

Totalt tre inställningar – Dyson dammsugare trådlös V11 ger dig möjlighet att välja mellan tre olika inställningar. Du kan snabbt justera prestandan genom att välja antingen Boost, Auto eller Eco-inställningen. Med Dyson dammsugaren bäst i test kan du enkelt variera prestandan med dessa inställningar. Du kan snabbt ta reda på vilka inställningar som är bäst för dig.

Vi tror att du här får ett kraftfullt rengöringsverktyg, som har en mycket bra uppsugningsförmåga. Den är utformad så att damm och smuts effektivt sugs in i munstycket. Det går även att koppla loss ena delen så att du får en handdammsugare. Dyson sladdlösa dammsugare V11 erbjuder därför unika och praktiska lösningar.

2. Electrolux Pure D8.2 Silence – Dammsugare

Electrolux pure støvsuger
2589 kr,- | Till butiken

Vi har valt att ge Electrolux Pure D8.2 Silence en andraplats i vårt dammsugartest 2021. Detta är därför en modell som är värd att titta närmare på. Här får du en dammsugare med sladd som fungerar genom att använda en påse. Du får en tyst och kraftfull motor, vilket bidrar till mycket bra resultat.

SmartMode – Electrolux Pure D8.2 Silence kan regleras med SmartMode-teknik. Denna teknik gör det möjligt att ändra inställningen, beroende på om du dammsuger matta eller golv. Du ändrar enkelt inställningar så att du får bästa resultat. Detta oavsett vilken yta du ska rengöra.

Effektiva munstycken – Electrolux Pure D8.2 Silence kommer med ett OneGo Power Clean-munstycke. Detta munstycke ger optimala resultat på alla golv. Du kan därför njuta av att kunna dammsuga upp väldigt små dammpartiklar. Vårt dammsugartest visar att den är effektiv på alla golv och ytor.

PureSound-system – Det finns alltid en fördel med en tyst motor. Electrolux Pure D8.2 Silence körs utan allt för mycket brus. Detta är möjligt genom att använda det effektiva PureSound-systemet. Resultaten av användningen visar att den avger 70 dB vid rengöring på hårda ytor. Däremot sjunker ljudnivån till 57 dB när den används på matta.

Hållbara lösningar – Electrolux har gått in för att leverera en hållbar dammsugare. Den har tillverkats av material som är 55 % återvunnet. Vi ser det som positivt av hur denna dammsugare är framtagen, med hänsyn till miljön. Du kan därför njuta av att få ditt hem städat med ett miljövänligt städverktyg.

Bekvämt handtag – En av fördelarna med Electrolux Pure D8.2 Silence är ett praktiskt bärhandtag. Detta handtag gör det enkelt att flytta dammsugaren dit du behöver rengöra. Du hittar detta behändiga handtag i mitten av dammsugaren. Det gör att vikten är jämnt fördelad, så att den lättare kan transporteras dit du vill ha den.

Vi tycker att den snygga Electrolux Pure D8.2 Silence uppfyller våra krav och förväntningar. Det är alltid en fördel att den är både effektiv och tyst. Om du letar efter en modell med sladd är detta definitivt ett utmärkt alternativ. Otaliga konsumenter föredrar fortfarande den klassiska dammsugaren med sladd.

3. Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro 2 – Dammsugare

Dyson animal støvsuger
4190 kr,- | Till butiken

Dyson dammsugare Cinetic Big Ball Animal Pro 2 kan vara rätt val för dig som vill ha en enkel men effektiv rengöring. Här får du en unik dammsugare som inte behöver byta påsar eller filter. Dessutom har denna modell totalt 35 cykloner. Det gör att den snabbt absorberar damm och andra partiklar på alla ytor.

35 cykloner – Dyson dammsugare Cinetic Big Ball kommer med totalt 35 cykloner. Dessa cykloner hjälper till att absorbera damm effektivt i munstycket. Detta gör att dammsugaren fungerar helt utan risk att bli igensatt. Sugkraften bibehålls därför på ett effektivt sätt, utan att du behöver rengöra filtret. 

Utan påse och filter – Vi uppskattar att Dyson-dammsugaren varken har påsar eller filter som måste bytas ut. Du kan därför tömma behållaren direkt i avfallspåsen. Vi upplever att den kan användas länge utan att påverka uppsugningsförmågan. Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro 2 är därför stark i förhållande till andra på marknaden.

Självjusterande munstycke – Dammsugaren arbetar med hjälp av en kula. Denna kula gör det enkelt att manövrera runt i hemmet utan problem. Funktionen hjälper den också att korrigera sig själv automatiskt, om olyckan skulle vara framme. Genom att använda rätt munstycke får du snabbt resultat i både trappor och sprickor. 

Stång med 360° leder – En av fördelarna med Dyson dammsugaren Cinetic Big Ball är att den har en stång med 360° leder. Denna funktion ger dig större frihet och rörlighet. Du kan därför städa på platser som du inte brukar ta dig till. Den stora behållaren gör det möjligt att rengöra stora ytor utan att tömma.

Quick-release – Dyson dammsugare Cinetic Big Ball kommer med Quick-release-funktionen. Denna funktion hjälper dig att snabbt byta munstycke och andra tillbehör. Du kan välja mellan totalt 7 munstycken och de olika munstyckena har olika funktioner. Det gör att du alltid kan anpassa munstycket till de ytor som ska rengöras.

Vi har valt att placera Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro 2 på en stabil tredje plats i vårt dammsugartest. Detta beror till stor del på att den är flexibel i användning. Du får tillgång till ett antal tillbehör som gör det möjligt att städa på ställen som är svåra att ta sig till. Det är också positivt att man inte behöver komma ihåg att byta påsar eller byta filter.

4. Miele Triflex HX1 Pro – Trådlös dammsugare

Miele trådløs støvsuger
6490 kr,- | Till butiken

Miele är känt för att vara en bra och stabil leverantör av elektriska apparater. Miele Triflex HX1 Pro är en trådlös dammsugare uppfyller våra förväntningar när det gäller rengöringsprestanda. Här får du en kraftfull trådlös modell, i stilren design. Detta är ett utmärkt val för dig som lider av astma eller allergier.

Lätt att hantera – Detta är en trådlös dammsugare som är lätt att hantera. Den väger lite jämfört med många andra trådlösa dammsugare på dagens marknad. Du kan därför enkelt manövrera dig fram till rätt städpunkter. Detta är en mångsidig dammsugarmodell som imponerar.

Flexibla användarinställningar – Miele Triflex HX1 Pro trådlös dammsugare kommer med en 3-i-1-funktion. Detta indikerar att den kommer med en handhållen enhet som kan tas bort. Denna enhet kan användas som en liten handdammsugare. Du kan även trycka denna del längre ner för att komma närmare munstycket.

Lång batteritid – Vi gillar särskilt att det kommer med ett utbytbart batteri. Det är därför möjligt att använda ett extra batteri, vilket ger en livslängd på upp till 120 minuter. Miele Triflex HX1 Pro trådlös fungerar därför utmärkt för dig som vill ha en kraftfull motor. Både damm och små föremål plockas snabbt upp i munstycket.

Hygienisk behållare – Detta är ett utmärkt rengöringsmedel som hjälper dig att uppnå ett dammfritt hem. Behållaren samlar effektivt upp damm vid rengöring. Behållaren tömms enkelt när den är full av damm och andra partiklar. Den är också lätt att underhålla efter användning. Korrekt förvaring säkerställer att munstycken och andra tillbehör alltid är redo att användas. 

Praktiska munstycken – Miele Triflex HX1 Pro trådlös dammsugare kan användas med bra resultat, på alla typer av ytor. Du kan även välja mellan totalt 4 olika munstycken. Det breda munstycket ElectroBrush har designats för att rengöra i hörn och kanter. Munstycket XXL SPD 20 utför effektiv rengöring av klädsel.

Miele Triflex HX1 Pro gör din städning mer effektiv, du växlar enkelt mellan de fyra munstyckena. Du kan därför anpassa verktyget till den typ av golv som ska dammsugas. En Vortex-teknologi hjälper till att samla damm och andra partiklar hygieniskt i behållaren. Denna behållare byts enkelt ut när den är full.

5. Bosch Cozy ProFamily GL-40s – Trådlös dammsugare

Bosch støvsuger
2495 kr,- | Till butiken

Vi har betygsatt Bosch Cozy y ProFamily GL-40s som nummer 5 i vårt dammsugartest 2021. Den har en sladd som gör det möjligt att dammsuga på 12 meters avstånd. Här får du också en kraftfull och tyst motor, du reglerar munstycke efter de som passar bäst för ytan som ska dammsugas.

PowerProtect-systemet – PowerProtect-systemet hjälper dammsugaren att uppnå optimal prestanda. Även om påsen är full kan du dammsuga upp små partiklar från golvytan. Boschs innovativa QuattroPower System ger ett mycket bra resultat utan att du behöver använda för mycket energi. Detta bidrar till att den fick höga poäng i vårt bäst i test 2021. 

Kraftfull motorteknik – Boschs motorteknik får höga poäng jämfört med andra tillverkare. Den kraftfulla motorn är tillverkad i Tyskland och dammsugaren hjälper dig att rengöra ytor och golv på ett effektivt sätt. Genom att välja rätt munstycke blir effekten optimal. Du kan bland annat välja ett munstycke som är anpassat för parkett. 

Ultra Allergy Hygiene Filter – Här får du ett effektivt rengöringsverktyg som erbjuder en rad fördelar. Ett Ultra Allergy hygienfilter gör att denna dammsugare kan rekommenderas för allergiker. Den absorberar små partiklar som lägger sig på golvet och ibland missas. Genom att använda de olika munstyckena får du optimal effekt.

4 liters dammsugarpåse – Våra bedömningar motsvarar att detta är en dammsugare som är både effektiv och flexibel i användning. På grund av en 4 liter stor påse kan du använda dammsugaren under en längre tid. Det spelar ingen roll om det ligger mycket damm och smuts på golvet. PowerProtect-systemet bidrar till att sugeffekten blir upp till 60 % bättre.

SilenceSound System – Denna får höga poäng när det kommer till ljudnivå. Ett SilenceSound-system gör ljudet lite mer behagligt när du städar. Mycket av anledningen till detta är användningen av innovativa material, som isolerar väl. Den solida ljudisoleringen ger ett grundligt skydd mot högt ljud. Den lägsta ljudnivån är 69 dB.

Vilka egenskaper ska du leta efter i en dammsugare? 

Vi har genomfört ett dammsugartest och har valt att fokusera på flera viktiga faktorer. I denna process har det varit viktigt att ta utgångspunkt i bruksanvisningen. För att få bästa resultat har vi låtit flera personer testa var och en av typerna. Därefter har en bedömning gjorts av vilken variant som är det bästa alternativet.

Vilken variant som är bäst för dig bör övervägas utifrån de egenskaper du vill ska stå i fokus. Du bör därför fundera över vilka faktorer som är viktiga för dig. Den ska inte bara vara effektiv vid med daglig rengöring, den ska även förenkla din städning. I dammsugartestet har vi valt att skilja på dammsugare med och utan sladd.

De trådlösa passar dig som inte vill ha med långa sladdar att göra och kan transporteras dit du vill, utan problem. Du kan därför njuta av att städningen utförs på ett effektivt sätt. Idag lanseras trådlösa dammsugare med fler och bättre funktioner och de blir mer och mer populära. 

När vi skulle utvärdera de trådlösa modellerna i vårt dammsugartest valde vi att ta hänsyn till funktioner som användarinställningar , dammkapacitet , antal munstycken , ljudnivå, batteri och laddningsställ . Det är de egenskaper vi tycker är viktigast att tänka på när man köper en trådlös dammsugare och det är bra att titta lite extra på på när man jämför olika modeller. 

 
trådløs støvsuger
støvsuger med tråd

En dammsugare med sladd anses ofta vara den klassiska varianten. Här får du ett effektivt rengöringsverktyg som fungerar, genom att använda en sladd fäst i kontakten. Denna lösning gör ofta att du inte har så stor rörelsefrihet, jämfört med en trådlös. Å andra sidan är denna variant fortfarande en storfavorit i vårt dammsugartest.

Vi har valt att ta hänsyn till ett antal specifikationer och kriterier. En dammsugare med mer höga Watt brukar också ha en kraftfull sugkraft. Ljudnivå är en annan specifikation vi har funderat på då det kan vara viktigt för dig att den inte låter för mycket. Dessutom är det viktigt att titta på antalet munstycken , räckvidd , dammsugarpåsens kapacitet och huvudfilter

støvsuger med tråd

Så fungerar en trådlös dammsugare

En trådlös dammsugare är effektiv och enkel att använda. Den levereras ofta i en stilren och modern design, som ser bra ut. Fler och fler trådlösa varianter lanseras idag. Det är därför viktigt att du överväger både pris och användarvänlighet. En trådlös dammsugare kan användas i många år, om du underhåller den ordentligt.

Den trådlösa varianten är inte alltid lika kraftfull som den klassiska varianten. Den är istället utformad så att du snabbt kan använda den. För att sugförmågan ska vara tillräckligt bra bör du investera i en kraftfull modell med ett bra batteri. I vissa fall kan du även använda ett extra batteri.

Den ska även levereras med en fungerande laddstation som kan hängas på väggen. En laddad trådlös dammsugare fungerar utmärkt i upp till en timme eller mer. Du kan därför ha stor nytta av att använda en trådlös variant. Det är viktigt att du kommer ihåg att ladda den efter varje användning.

En stor fördel med en trådlös dammsugare är att du kan använda den både med och utan stativ. Om du tar bort dammsugaren från stativet kan du använda den som en liten handdammsugare och om du behöver den extra längden använder du helt enkelt stativet. 

cleanmox

Dammsugare med sladd imponerar fortfarande

Den klassiska dammsugaren med sladd är fortfarande populär. Denna klassiker har dock lanserats i otaliga varianter. Du kan därför välja bland ett stort urval av modeller idag. Det är därför viktigt att göra vissa reservationer innan man går vidare med ett köp av en sådan dammsugare. 

En dammsugare med sladd är effektiv för dig som städar mycket åt gången. Denna variant kräver inte att du laddar något batteri och den kan därför anses kraftfullare än de trådlösa varianterna. En dammsugare med sladd kräver ofta ett större förvaringsutrymme. Vi vill att dammsugartestet ska hjälpa dig att göra valet enklare. 

En klassisk dammsugare med sladd har oftast större dammkapacitet än en trådlös version. En annan fördel med klassiska dammsugare är att du inte behöver ladda dem, så du kommer att kunna använda den hela tiden.

vaske huset

Fördelar med en bra dammsugare

Vi rekommenderar att du lägger tid på att bedöma vilken modell som bäst passar dina behov. Det har mycket att säga om vilka typer av golvytor du ska använda den till. Det finns många typer av golv i dagens hem och du bör därför vara försiktig när du väljer en dammsugare med munstycken, som kan användas på dina golvytor.

I vårt dammsugartest har vi betonat att du kan välja mellan två typer. En trådlös dammsugare är en modern variant av den klassiska dammsugaren. En dammsugare utan sladd är en utmärkt lösning för de flesta av dagens konsumenter. När du använder en trådlös behöver du inte vara uppmärksam på längden på kabeln exempelvis.

Å andra sidan kräver en trådlös dammsugare att den alltid är laddad. Många upplever därför att en trådlös inte alltid räcker, speciellt om du har ett stort hem. Å andra sidan ger denna typ en flexibilitet som man inte får när man använder dammsugare med sladd. Med tillgång till längre räckvidd når du hemmets svåra städpunkter.

När du ska köpa en ny dammsugare bör du överväga flera faktorer. I dammsugartest 2021 har vi tagit hänsyn till dess design. Du kan därför välja en stilren modell, som går med hemmets inredning. Du bör även fundera på om du vill ha en variant med eller utan sladd. Detta kan bedömas utifrån vilken typ av bostad du har. 

Var uppmärksam på dammsugarens egenskaper

Inom vårt bäst i test 2021 har vi presenterat fem bra modeller, med och utan sladd. Det är dammsugare som är starka både vad gäller funktionalitet och pris. Du bör därför titta närmare på våra recensioner när det kommer till prestanda. Detta är en funktion som snabbt avgör om du har valt rätt typ.

støv sugere

Det är viktigt att den är flexibel och användbar i ditt hem. Det ska vara lätt att ta med sig till rummen som ska städas. En trådlös passar därför bäst för dig som har ett stort hem men många små rum. Denna lösning är bekväm för dig som måste flytta uppför trappor och flera rum samtidigt. Du slipper då vara beroende av ett eluttag.

Du bör också märka om den är lätt att bära. De flesta modellerna har ett funktionellt handtag, som kan användas i detta sammanhang. En trådlös har oftast en laddstation som ska monteras eller placeras på lämplig plats. Genom att planera väl får du ett praktiskt verktyg som gör städningen mer effektiv.

I Teknikguides dammsugartest har vi tagit hänsyn till vilka funktioner de olika dammsugarna har att erbjuda. Manöverpaneler är ofta utformade på olika sätt. Du bör därför ta en titt på hur du kontrollerar dammsugarens funktioner. Den bästa dammsugaren i test 2021 erbjuder en innovativ LED-skärm, som inte alla andra modeller erbjuder.

Välj en modell med flera funktioner

En dammsugares funktioner kan ofta regleras genom att ändra på dess inställningar. Testvinnare Dyson dammsugare har en 2-i-1-funktion. Det innebär att den kan regleras så att den kan användas på två olika sätt. Genom att ta bort överdelen får du en funktionell handdammsugare. I bäst i test dammsugare framhålls att denna är både kraftfull och effektiv.

En handdammsugare förenklar rengöringen av ytor som inte alltid finns tillgängliga för den stora modellen. Du kan använda handdammsugaren på både mjuka och hårda ytor. Miele Triflex HX1 Pro trådlös dammsugare erbjuder totalt 3 funktionella lösningar. Dyson dammsugare var nummer 3 Bäst i test dammsugare 2021.

funksjonalitet støvsuger uten tråd

Vissa typer kan justeras så att ökad räckvidd uppnås. Miele Triflex HX1 Pro trådlös dammsugare kommer med denna lösning. Att kunna reglera räckvidden gör det lättare att ta sig till svåra platser. Dessa är vanligtvis platser som tak, taklister och hörn. Den kan även vara funktionell för användning bakom och under möbler.

Genom att använda praktiska hjälpmedel i samband med städning kommer du att uppnå bra resultat. Våra bedömningar i dammsugartestet är en bra utgångspunkt. Vid köp är det viktigt att ta hänsyn till dina behov. Alla modeller kanske inte uppfyller dina krav och förväntningar.

dyson d11

Effektiv rengöring på alla ytor

Vårt dammsugartest 2021 har tagit hänsyn till att du ska få ett utmärkt resultat överallt när du städar. Tyngdpunkten har därför lagts på modeller som kommer med unika tillbehör. I detta sammanhang har vi valt att överväga de olika munstyckena för varje modell. Vi har inte bara tittat på antalet som ingår i paketet, utan även funktionalitet.

Du kan därför förvänta dig bra resultat på både mattor och parkett. Bäst i test dammsugare understryker att Dyson dammsugare kommer med totalt 7 munstycken. Genom att välja allroundmunstycket High Torque behöver du inte byta munstycke på olika golvtyper. Detta munstycke anpassar sig automatiskt till både parkett och mattor.

Se även våra andra tester!

Massagestol test

Massasjestol test banner

Massagepistol test

Massasjepistol

Elsparkcykel test

El-sparkesykkel test

Elcykel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

Airfryer test

Airfryer test 2021

Bastuaggregat test

Badstuovn test 2020

Löpband test

tredemølle test 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *