Smartklocka Test 2022

smartklokke test 2021

Innehåller annonslänkar

Smartwatch test 2021 har bedömt en uppsättning smartklockor som är väldigt starka på dagens marknad. Dessa smartklockor erbjuder ett antal integrerade funktioner, här får du möjlighet att ringa, skicka SMS, lyssna på musik och läsa e-post. Våra bedömningar i detta övergripande test tyder på att korrekt användning av en smartklocka kommer att bidra till en enklare vardag. Vinnaren av vårt test är Apple Watch SE från Apple.se .

De flesta smartklockor låter dig ladda ner appar vilket utökar användningen av smartklockan på många sätt. Innan du skaffar en smartklocka kanske du vill läsa ett smartwatchtest. I testet har vi valt att betona både design och funktioner.

Vad ska du leta efter i ett smartwatchtest?

Ett sådant test handlar ofta om funktioner som skärm, processor, operativsystem, batteri, minne och material. Utifrån dessa kriterier blir det lättare att jämföra varje enskild smartklocka. Du kan därför vara säker på att de viktigaste funktionerna har tagits i beaktande.

 • Skärm – Vårt test har betonat skärmens storlek. Man har även tagit hänsyn till om skärmen är en pekskärm eller har klassiska knappar.
 • Processor – Vi har även tagit utgångspunkt i vilken processor som sitter i smartklockan. En kraftfull processor hjälper klockan att gå snabbare och arbeta hårdare. I testet har vi även tagit hänsyn till batteritiden.
 • Operativsystem – Enna typ av tester förklarar ofta vilket operativsystem som erbjuds. De flesta modellerna levereras i syfte att använda smartklockan tillsammans med mobiltelefonen.
 • Batteri – Vi uppger om smartklockan kommer med uppladdningsbara batterier. Vårt smartwatch-test tar även hänsyn till hur lång batteritid är.
 • Minne – En smartklocka kräver ett bra minne för att fungera bäst. I vårt smartwatchtest anges minnet i RAM.
 • Material – Idag finns smartklockor i många olika material. Detta utgör en viktig utgångspunkt för både design och färgval. Vårt smartklocktest baseras på smartklockor som levereras i material som plast, metall eller läder.

Bästa smartklockorna i vårt smartwatchtest 2021:

 1. Apple Watch SE (bäst i vårt smartwatch-test)
 2. Apple Watch 6
 3. Samsung Galaxy Watch 3
 4. Fitbit Versa 3
 5. Samsung Galaxy Watch Active 2

Vi har listat de fem bästa smartwatchtestet 2021:

1. Apple Watch SE – Smartwatch test

apple watch smartklocka
2790 kr,- | Till butiken

Innovativa funktioner gör denna smartklocka till vinnaren i vårt smartwatchtest 2021. Detta är en billigare modell än toppmodellen från Apple. I vårt smartwatchtest får Apple Watch SE fortfarande toppbetyg. Här får du snabb tillgång till den tydliga menyn. Detta genom att använda en fyrkantig skärm, som ger tillgång till ett stort urval av appar.

Display: Den innovativa smartklockan Apple Watch SE imponerar i testet. Den kommer med en Retina-skärm vilket är ett varumärke som används av Apple. Detta indikerar en skärm som har en högre pixeltäthet än många traditionella Apple-skärmar. I detta test har det framhållits att den fyrkantiga skärmen är 30 % större än Series 3-modellen.

Processor: Vårt smartwatch-test visar att Apple Watch SE har samma processor som Apple-serien 5. Även om denna processor inte nödvändigtvis är den senaste på marknaden är den fortfarande både stark och effektiv. Smartwatch test 2021 visar att både appar och meny sticker ut, jämfört med andra smartklockor.

Operativsystem: Apple Watch SE är designad för att vara kompatibel med din iPhone. Den använder därför en Apple S5-processor och iOS-operativsystem. Testet visar att smartklockan ger tillgång till otaliga funktioner som Apple erbjuder. Om du trycker på knappen på smartklockan kan du navigera bland apparna. Du får tillgång till bland annat sovknapp, Emergency SOS och Apple Music.

Batteri: Skärmen på Apple Watch SE måste vara aktiverad för att den ska fungera. Detta gör att den bara fungerar när du antingen rör på armen eller vid skärmen, skärmen börjar då lysa så att displayen syns. Vårt Smartwatch-test visar att ju mindre användning av skärmen ju längre batteritid. Batteritiden är cirka 49 timmar när den är fulladdad.

Minne: Apple brukar vara noga med att informera om hur mycket internt lagringsutrymme det finns i smartklockorna. I vårt smartwatchtest har vi därför tagit utgångspunkt i att Apple Watch SE kommer med ett lagringminne på 32GB. Det mesta kan dock med hjälp av iCloud lagras på din iPhone.

Material: Apple har lagt ner mycket tid på att hitta material som kan användas av personer med allergier. Boetten på Apple Watch SE är gjort av aluminium och remmen finns i flera utföranden och färger. Du kan välja mellan remmar i material som rostfritt stål, vävd nylon och silikon.

2. Apple Watch 6- Smartwatch test

apple watch 6 - smartklokke
3990 kr,- | Till butiken

I vårt smartwatchtest har vi placerat Apple Watch 6 på en stabil andraplats. Denna fantastiska smartklocka uppfyller alla ägares förväntningar. Det är en nyare modell än testets vinnare Apple Watch SE, och säljs i en något högre prisklass. Vårt test har tagit hänsyn till funktioner som pulsmätare, högtalare, kompass, trådlös laddning, mikrofon och vibrationsvarning.

Display: Detta test visar att Apple Watch 6 smartwatch kommer med en funktionell Retina-skärm. Denna skärm är inställd för att den alltid vara påslagen, du behöver därför inte röra armen för att se displayen. Du styr funktionerna med ett enkelt knapptryck. Urtavlan kan effektivt anpassas efter dina behov vad gäller design, färger och funktionalitet.

Processor: Efter flera studier har vi kommit fram till att Apple Watch 6 har en av de mest kraftfulla processorerna jämfört med andra smartklockor. Den är i grunden baserad på samma processor som används i iPhone 11. Vårt smartwatch-test visar att den är oerhört effektiv, speciellt när du ska använda din smartwatch aktivt. Du får snabb tillgång till både funktioner och menyval.

Operativsystem: Operativsystemet för smartwatch Apple Watch 6 är baserat på iOS. Detta är samma operativsystem som används i iPhone. Testet visar att WatchOS 7 är anpassat för funktioner, som sömnspårning och handtvättpåminnelser. Detta operativsystem innehåller även samma funktioner som de tidigare utgåvorna.

Batteri: Efter att ha slutfört vårt test har vi kommit till slutsatsen att Apple Watch 6 får höga poäng på batteritid. Laddar du denna smartklocka över natten bör den räcka till 18 timmars användning under dagen. Resultatet av ett smartwatch-test indikerar dock att batteritiden påverkas av hur smartklockan används.

Minne: Det är inte alltid som Apple informerar om hur mycket minne smartklockorna har. Men Apple Watch 6 har ett minne på 1GB RAM och ett lagringsutrymme på 32GB. De flesta bilder och filer kan dock lagras på din iPhone via iCloud. Det är därför inte avgörande hur mycket lagringsutrymme det finns i själva smartklockan.

Material: Apple Watch 6 är en nickelfri smartklocka, den är i grunden gjord av rostfritt stål. Remmen kan bytas ut till annan färg om man så önskar och du kan välja mellan vit, svart, röd, blå, rosa, gul och grön. Remmarna finns även i både silikon, läder och nylon.

3. Samsung Galaxy Watch 3 – Smartwatch test

3833 kr,- | Till butiken

Vi genomförde ett smartklocktest och har rankat Samsung Galaxy Watch som nummer tre fem testade smartklockor. Denna smartklocka erbjuder enastående funktioner som du kan dra stor nytta av. Vårt test visar att smartklockan kommer med en innovativ hälsoteknologi. Den kommer i två storlekar och tre olika färger.

Skärm: Vi har undersökt skärmen och Samsung Galaxy Watch kommer med en mycket bra skärm. Skärmen är rund i designen och har en tydlig display. Smartwatch test 2021 har betonat att smartklockan har ett inbyggt eSIM. Detta gör att du kan ringa samtal med den, som du gör med din mobiltelefon. Du kan välja mellan flera fronter och två skärmstorlekar.

Processor: I testet har vi kommit fram till att processorn är både snabb och effektivt. Detta hjälper batteriet att hålla längre när den används. Klockan erbjuder flera anslutningsfunktioner, som bland annat Bluetooth och WiFi. Detta gör att smartklockan fungerar effektivt som träningsspårare och radio. 

Operativsystem: Samsungs funktionella smartklocka använder operativsystemet Tizen, detta är Samsungs egna operativsystem. Smartwatch test 2021 visar att detta operativsystem fungerar utmärkt i samband med träning och hälsa. Operativsystemet är mycket användarvänligt och effektivt. Både pekskärm och menyval är exempel på detta.

Batteri: Samsung Galaxy Watch har ett kraftfullare uppladdningsbart batteri än de tidigare modellerna. Du kan välja mellan två olika skärmstorlekar. Våra test indikerar dock på att batteristorleken varierar beroende på vilken storlek du väljer. Batteritiden uppnår 48 timmar vid normal användning. Använder du många funktioner och är en väldigt flitig användare blir batteritiden kortare.

Minne: Detta är en funktionell smartklocka som har 1GB RAM och 4GB lagringsminne. Samsung Galaxy Watch är lätt att använda i vardagen och du kan vara ansluten till din mobil när du vill. Efter att ha testat denna modell mot flera andra klockor imponerar Samsung Galaxy Watch som en mycket bra smartklocka.

Material: Denna smartklocka fick en tredjeplats i vårt smartklocktest. Detta beror till stor del på en snygg och funktionell design. Du kan anpassa smartklockan för att passa din smak. Samsung Galaxy Watch är designad med en bezel i rostfritt stål. Remmen är i silikon, och finns i färgerna Rose Gold, Midnight Black och Silver.

4. Fitbit Versa 3 – Smartwatch test

fitbit versa 3 smartklokke
1903 kr,- | Till butiken

Välkända FitBit har utvecklat Fitbit Versa 3 till glädje för kräsna fans. Vårt smartwatchtest har betygsatt detta som en av de snyggare smartklocka, som har funktioner värda att notera. Du kan bland annat eventuellt mäta sömn, puls och andra fysiska aktiviteter. Den fungerar utmärkt att använda för att lyssna på musik under din löptur.

Skärm: I vårt test har vi tagit hänsyn till skärmens funktionalitet. Fitbit Versa 3 kommer med en mycket enkel fyrkantig pekskärm. Smartklockan är bekväm att bära. Detta beror delvis på att kanterna är rundade. Både funktioner och menyval är dock lättillgängliga och påverkas inte av skärmens utformning. Vårt smartwatchtest visar att skärmen har en väldigt användarvänlig design.

Processor: Fitbit Versa 3 kommer med en bra och fullt funktionell processor. Resultaten av vårt smartklocktest visar att smartklockan presterar maximalt. En pekskärm låter dig effektivt använda de funktioner du önskar. Den svarar snabbt när du använder apparna utan några längre laddningstider. Du kan därför använda funktioner som gör det roligare att träna, utan problem.

Operativsystem: Vi har även utvärderat operativsystemet till Fitbit Versa 3. Fitbit OS är ett operativsystem som fungerar bra utan buggar och passar utmärkt för användning i vardagen. Du får tillgång till användbara funktioner som pulsmätare, GPS och musik. Genom att använda Fitbit-appen kan du snabbt designa displayen som du vill.

Batteri: Fitbit Versa 3 kommer med ett uppladdningsbart batteri och en lång livslängd. Enligt smartwatch test 2021 kan du använda smartwatchen i upp till 12 timmar, efter full laddning. Hur lång tid smartklockan ska användas beror också på hur den används. Vårt test av smartklockan visar att omfattande användning av appar och funktioner kan leda till att den måste laddas oftare.

Minne: Letar du efter en smartklocka med bra minne bör du överväga Fitbit Versa 3. I testet har vi betygsatt minnet som mycket bra. Smartklockan kommer med cirka 2,5 GB minne. Detta gör att det fungerar utmärkt med operativsystemet. Du får snabb tillgång till funktioner som tid, klocka, GPS och sportläge.

Material: Fitbit Versa 3 rankades som nummer 4 i vårt smartwatchtest. Den är i grunden gjord av aluminium. Remmen är tillverkad av silikon så att den tål användning i alla väder. Välj bland underbara färger som rosa lera, mjukt guld, svart och midnatt. Du kan välja precis den design och utseende som passar dig bäst.

5. Samsung Galaxy Watch Active 2 – Smartwatch test

Samsung galaxy Smart watch active 2 smartklokke test
2409 kr,- | Till butiken

Samsung har lanserat flera smartklockor som har slagit igenom hos kräsna användare. Vårt smartklocktest visar att modellen Samsung Galaxy Watch Active 2 är en funktionell och praktisk smartklocka. Smartwatch test 2021 rankar därför denna modell som nummer 5. Det är fortfarande en mycket bra smartklocka, som vi kan rekommendera för både träning och sömnmätning.

Skärm: Vi har utvärderat skärmen på Galaxy Watch Active 2 efter flera grundliga analyser. Den funktionella skärmen kommer i en svart och rund design som påminner om en vanlig klocka. Skärmytan är slät och helt utan kanter. Den finns i storlekarna 44 och 40 mm. Den får därför höga poäng i smartwatchtestet 2021.

Processor: Samsung Galaxy Watch Active 2 kommer med en processor på 1,15 GHz. Grundliga analyser i vårt smartwatch-test visar att operativsystemet fungerar tillfredsställande. Du får här en smartklocka som erbjuder träningsfunktioner som du inte får i många andra smartklockor. Du får exempelvis tillgång till EKG och fallsensor. 4G och eSim gör att den kan användas som telefon.

Operativsystem: Operativsystemet för Samsung Galaxy Watch Active 2 är baserat på Tixen. Detta är ett operativsystem som har uppgraderats många gånger under de senaste åren. Du kan därför förvänta dig en mycket bra funktionalitet. Teknikguide.se smartklocktest visar att den effektivt kan kopplas till din mobil. Denna smartklocka har därför en utmärkt prestanda och hanterar funktioner och menyval utan lag.

Batteri: Vi har självklart även testat batteriet på Active 2 smartwatch och där slår denna klocka högt. Lång batteritid är speciellt en fördel om du ofta är på resande fot eller uppskattar friluftlivet. Du kan reglera batteritiden genom att vara sparsam med att använda appar och andra funktioner. Batteritiden är cirka två dagar om du inte lämnar bildskärmen på. Många väljer dock fortfarande att använda skärmen aktivt.

Minne: Smartklockans kommer med 1536 MB RAM. Denna modell får höga poäng på detta område i vårt test. Genom att stänga onödiga appar frigör du mer minne. Du kan också frigöra utrymme genom att använda rengöringsikonen i menyn.

Material: Ett annat kriterium vi tagit hänsyn till i vårt test av Samsung Galaxy Watch Active 2 är smartklockans design och material. Den ser snygg ut på armen och vi uppskattar både storlek och design. Här får du en smartklocka med många möjligheter gällande design. Den är dock i grunden gjord av rostfritt stål. En häftig funktion är att om du tar en bild på din outfit kommer skärmen att anpassa sig efter klädernas färger och mönster.

Smartwatch test: Välj smartwatch efter dina behov

Sammantaget är detta smartklockor som är värda en närmare titt. En smartklocka är designad till att förenkla din vardag. Smartklockorna i vårt test kan användas i samband med träning, musikuppspelning och användning av e-post. De sitter även som gjutna på handleden, utan att de är obekväma att bära.

Hur man bedömer vilken smartklocka som är bäst

Ett smartklocktest ger dig en överblick över vilka smartklockor som är bäst på  marknaden idag. Vi har jämfört de enligt oss viktigaste funktionerna i vårt test. Detta gör det lättare att bedöma vilken smartklocka som passar dig och din användning. Vi ska titta närmare på vilka funktioner en smartklocka ska ha.

Dessa kriterier är värda att överväga: 

Smartwatch test – Fler och fler smartklockor på marknaden

När du väljer en smartklocka bör du överväga vilka funktioner som är viktiga för dig. Smartklockorna som presenteras i vårt smartwatchtest 2021 är multifunktionella. De flesta funktioner kan slås på och av och du kan därför ställa in den för att passar dina behov. Vårt test av smartklockor har vi bedömt de bästa smartklockorna som finns på dagens marknad.

Det lanserar ständigt nya smartklockor med många nya och innovativa funktioner. Vårt topp 5 smartklocktest ger dig en överblick över varför dessa är smartklockor som sticker ut i mängden.

Vi valde att presentera de 5 smartklockorna som fick bäst ranking i testet. Vårt test ger en översikt över de 5 bästa smartklockorna som erbjuds idag. Dessutom handlar det om innovativa produkter från välkända varumärkesleverantörer som Apple, Samsung och Fitbit. Det är alltså klockor som kommer med garantier och har en hög kvalitet.

Det lanseras idag fortfarande nya smarta kockar. Smartwatch test presenterar de smartklockor som utmärker sig på dagens marknad. De flesta lever idag en modern livsstil, med en hektisk vardag i centrum. Det är därför klokt att fundera på vilken smartklocka som kan hjälpa dig att förenkla vardagen. Hitta den modell som passar dig och dina behov.

 

Varför investera i en smartwatch?

Enligt vårt smartklocktest fungerar smartklockan som ett effektivt hjälpmedel i en hektisk och stressig vardag. I detta sammanhanget är smartklockan en bra partner. Den kan ställas in så att du får besked när du exempelvis har ett möte eller något annat inlagt i din kalender. Du kan även använda smartklockan som ett väckningslarm. 

De smartklockor som presenteras i vårt smartwatchtest är effektiva i samband med träning. De kan räkna steg, ta sin puls och inte minst mäta sitt blodtryck. Du kan även lyssna på din favoritmusik medan du tränar direkt i klockan. Ett stoppur kan också ta tid om du exempelvis tycker om intervallträning. Alla smartklockor i vårt smartwatchtest kan användas för träning och det är ett praktiskt verktyg i sammanhanget.

treining smartklokke test
funksjoner smart klokke

I vårt smartwatchtest har vi betonat att skärmen ska vara användarvänlig. De flesta smartklockor kommer med en pekskärm. Smartwatches kan också ha en skärm som använder traditionella knappar. Du bestämmer vilken skärm som är bäst för dig. Enligt vårt smartwatch-test fungerar skärmen bäst när den svarar snabbt på beröring.

De flesta smartklockor kan användas tillsammans med din mobiltelefon. Du får därför smartklockor som passar både för iPhone och Android. Enligt vårt smartklocktest kan du använda vissa smartklockor som mobiltelefon. Du kan ringa och kommunicera via SMS och email. Detta är funktioner som vi har betonat i vårt smartwatchtest.

Välj rätt design för din användning

Vi har genomfört ett smartwatchtest och har bedömt både design och funktionalitet. De flesta smartwatch-leverantörer har valt att fokusera på just dessa funktioner. Idag kan du därför välja både material och färger för att få precis den design du vill ha. Enligt vårt smartwatchtest kan skärmen även ändras på vissa modeller.

Smartklockorna som presenteras i vårt test har en fyrkantig eller rund skärm. Den runda formen påminner om den traditionella klockan. Å andra sidan syns en fyrkantig skärm tydligtare på armen och kan vara lite mer praktisk. Vårt smartklocktest har även tagit hänsyn till om skärmen reagerar snabbt eller långsamt på beröring.

Smartklokke test design

Smartwatch test 2021 fokuserar på att funktioner och meny ska vara lättillgängliga. Den ska vara väl upplyst både dagtid och kvällstid. Vårt test av smartklockan utvärderar skärmen utifrån dess användarvänlighet i starkt solljus.

De fem utvalda smartklockorna i vårt smartwatchtest är noga utvalda. Här får du smartklockor som erbjuder funktioner som gör vardagen enklare för dig. Smartklockorna som presenteras i smartwatchtestet är användarvänliga i en hektisk vardag. Med rätt användning får du helt enkelt ut mer av din dag. Detta beror dels på tillgången till funktionella appar och funktioner.

Praktiska tillbehör för din smartwatch

I vårt smartklocktest har vi valt att fokusera på smartklockor från de stora leverantörerna. Detta ger generellt både hög kvalitet och hög funktionalitet. Du bör i princip välja en smartklocka som är komatibel din mobiltelefon. På så sett får du ut det mesta av din smartklocka i vardagen. De finns även mängder av lämpliga tillbehör tillgängliga.

Baserat på vårt test så hittar du garanterat en smartklocka som passar dig. Du kan välja mellan otaliga modeller och anpassa de precis som du behagar. En smartklocka kan anpassas med olika remmar och du kan välja bland material som läder, silikon och nylon i olika motiv. De är lätt att variera på accessoarerna så att det passar med din outfit.

tilbehør klokke

Alla smartwatch-modeller i vårt test kan anpassas med diverse tillbehör. Använd gärna ett skärmskydd då klockorna generellt är ganska utsatta för stötar och repor. Du kan även investera i olika varianter av laddare eller varför inte ett laddställ?

Du kan också installera nya appar om du behöver. Otaliga appar har lanserats sedan den första smartklockan. Vårt test av smartklockan understryker att smartklockan håller reda på mer än bara tid och datum. Vi presenterar smartklockor i vår bedömning som är starka, funktionella och bekväma på handleden.

Se även våra andra test

Massagestol test

Massasjestol test banner

Massagepistol test

Massasjepistol

Elsparkcykel test

El-sparkesykkel test

Bastuaggregat test

Badstuovn test 2020

Luftfuktar test

Luftfukter test 2021

Airfryer test

Airfryer test 2021

Elcykel test

El sykkel test Oslo

Dammsugar test

støvsuger test

Roddmaskin test

Romaskin banner

3D printer test

3D Printer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *