Massagepistol Bäst i Test 2024

Massasjepistol

Massagepistol är en relativt ny produkt som tagit Sverige med storm. Vi har gått igenom och testat de mest populära massagepistolerna så du kan hitta en som passar dig. Vinnaren av teknikguide.se:s bäst i test 2021 pris är massasjepistoler.no:s Trigger Point massagepistol. Detta är en prisvärd modell med 6 olika massagehuvuden. Den är väldigt tyst, vilket gör att den sticker ut från konkurrenterna. 

Vad ska man leta efter i en massagepistol?

Vi har utfört ett test av varje massagepistol enligt tillverkarens instruktioner, på de sett som de är avsedda att användas. I testet lät vi flera personer testa var massagepistol och lade extra vikt vid följande kriterier:

 • Funktionalitet: Hur många vibrationsnivåer finns det? Hur många behandlingsfrekvenser? Hur många olika massagehuvuden finns det?
 • Kvalitet: Är materialet robust och av bra kvalitet eller känns det plastigt? Hur är ljudnivån?
 • Batteri: Hur länge håller batteriet? Hur lång tid tar det att ladda?
 • Slag: Vilken slaglängd/amplitud har massagepistolen? Hur mycket tryck tål den innan motorn stannar?

Efter det har vi även vägt in priset som en faktor för att kunna ge en fullständig bedömning i vårt massagepistoltest.

Nedan finner du vår lista över topp 5 massagepistoler test 2021:

1. Trigger Point Premium – Massagepistol

massagepistol bäst i test
2490 kr,- | Till butiken

Trigger Point Premium massagepistol från massasjepistoler.no är en tyst och kraftfull massagepistol som hjälper dig att släppa spänningar. Designen passar både elitidrottare, kiropraktorer samt privatpersoner. När du investerar i en massagepistol är det viktigt att ha i åtanke att detta är en apparat du kan använda dagligen, du får då ofta vad du betalar för. Denna vann bäst-i-testpriset då den uppfyllde alla kriterier samtidigt som den såldes till ett rimligt pris.

Hur fungerar Trigger Point-massagepistolen? Den stimulerar musklerna genom starka vibrationer och precisa slag som i sin tur hjälper till att släppa spänningar i musklerna. Med upp till 3200 slag per minut är detta ett kraftfullt och effektivt verktyg för motionärer och idrottare på alla nivåer. Den påskyndar återhämtningen  och hjälper dig att prestera bättre på sikt. Genom att använda en massagepistolen på olika muskler stimuleras bindvävnad och blodcirkulationen i musklerna ökar.

Behandling: Trigger Point är en massagepistol utöver det vanliga, som ger dig friheten att anpassa behandlingen efter din egen kropp. Med 5 utbytbara massagehuvuden och 15 olika vibrationsnivåer kan du enkelt anpassa behandlingen efter vad du och din kropp behöver. Den borstlösa motorn ger ett behandlingsdjup på 12 mm och är lämplig för nybörjare samt professionella idrottare. Trigger Point är en massagepistol som går djupt in i musklerna och ger omedelbar effekt.

Batteri: Med sin snygga och enkla design är Trigger Point massagepistol relativt diskret. Med 6 timmars batteritid kan du enkelt ta den med dig när du är på språng. Den är unik eftersom den kommer med 2 utbytbara batterier. Så du behöver aldrig oroa dig för att få slut på ström. Det uppskattades väldigt att batterierna hade kort laddningstid. Varje batteri var fulladdat på cirka 1 timme, vilket gör det ännu bekvämare då du inte behöver vänta flera timmar på laddning. 

Ljud: Många massagepistoler med stark motor är ofta högljudda vilket kan vara störande för både användaren och personer i dess omgivning. Trots den kraftfulla motorn är Trigger Point en tyst och diskret massagepistol med en ljudnivå på 50-55 dB, vilket gör att du kan använda den oavsett tid på dygnet. Ljudnivån är något få människor tänker på innan de köper en massagepistol, men vi kan bekräfta att detta är en viktig punkt att ha i åtanke.

2. Hyperice HyperVolt – Massagepistol

Massasjepistol Hypervolt
2990 kr,- | Till butiken

Hyperice HyperVolt har inte bara ett catchy namn, utan är ett utmärkt verktyg för massage. Detta är en massagepistol som tog Sverige med storm redan 2020. Denna erbjuds av flera spelare, men säljs billigast på webhallen.se . Massagepistolen kommer med fem utbytbara massagehuvuden, så att du kan variera massagen efter dina behov och preferenser. Vi är mycket imponerade av HyperVolt, och vi rekommenderar det starkt.

Frekvenser: Hyper Volt massagepistol hanterar tre olika vibrationsfrekvenser. Detta ger dig möjlighet att anpassa din behandling och välja den nivå som passar bäst i olika situationer. Det högsta trycket ger hela 3200 stötar (2600 slag) per minut. Du ska inte skrämmas av detta faktum, det är en trevlig upplevelse.

Motor: Motorn är på 60W och massagepistolen väger strax över 1,1 kg. Den kan användas både före träning för att mjuka upp musklerna och efter i återhämntningssyfte. För att ytterligare ge dig en god upplevelse är HyperVolt massagepistol utrustad med trycksensorer som ger visuell feedback om hur man använder Hypervolt massagepistol. På så sätt kan du använda den på bästa möjliga sätt och vara säker på att du får den bästa massagen.

Batteri: Det uppladdningsbara batteriet ger så mycket som 3 timmars användning men måste sedan laddas i cirka 2 timmar. Du kommer alltså att kunna använda massagepistolen i flera dagar utan att behöva oroa dig för att batteriet ska behöva laddas. Detta är en stor fördel för dig som är mycket på språng. Ha dock i åtanke att batteritiden kan variera något beroende på vilken behandlingsnivå som används. Det medföljer även ett fodral som har plats för både HyperVolt massagepistol, batteriet och massagehuvudena. 

Ljudnivå: Quiet Glide-tekniken gör att verktyget låter mindre mindre, vilket är bra för den som störs av lågfrekventa ljud. HyperVolt massagepistol har en ljudnivå på 65-70 dB, vilket är en relativt låg nivå jämfört med flera modeller på marknaden. Den är inte störande och kan användas exempelvis på jobbet eller gymmet. De lägre nivåerna låter mindre än de starkare och kan därför passa bättre när den används i offentliga miljöer. 

3. Booster E – Massagepistol

Massasjepistol Booster Pro
1299 kr,- | Till butiken

Booster E är inte bara ett bra val för inbitna motionärer, utan alla som generellt kämpar mot muskelvärk och muskelknutor. Detta är en modell som ger dig mycket massagepistol för pengarna. Vi blev förvånade över hur tyst detta är, samtidigt som den levererar extremt bra på alla punkter. Vi skulle säga att denna massagepistol är lämplig för kiropraktorer, idrottare samt privatpersoner.

Tyst: Vi blev positivt överraskade över var hur tyst Booster E massagepistol är. Vi uppmätte denna till 55 dB under vårt test, detta höjde definitivt betyget. Ljudnivån är otroligt låg jämfört med andra modeller och med en så tyst massagepistol kan du njuta av behandlingar i princip var som helst. Detta är en faktor vi anser är väldigt viktigt att tänka på när man överväger en massagepistol. 

Batteri: Vad gäller batteriet har den en laddningstid på 3 timmar och batteritid på 4 timmar. Denna behöver inte laddas lika ofta som många andra massagepistoler men den måste laddas lite längre. Rekommenderad behandlingstid med massagepistol varje dag är cirka 20 minuter. En batteritid på 4 timmar ger dig möjlighet att använda Booster E massagepistol i ca 2 veckor innan batteriet behöver laddas.

Frekvenser: Du kan vara säker på att denna når alla stela leder och ömma muskler då den har hela 9 olika vibrationsfrekvenser. Du kan därför välja exakt den frekvens som passar dig och dina muskelgrupper bäst. Frekvenser är viktiga för att kunna anpassa styrkan utifrån värk och olika behov för olika muskler. Behandlingen av Booster E massagepistol är också mycket effektiv med ett behandlingsdjup på 12 mm. 

Massagehuvuden: Med massagepistolen Booster Pro får du med 5 olika massagehuvuden så att du kan variera mellan olika massagemetoder. Varje tillbehör är lämpligt för specifika muskelgrupper och vi rekommenderar alla att testa dem på olika muskler. Vi som testat produkterna hade olika åsikter om vilka massagehuvuden som var bäst. Det är därför klokt att prova alla tillbehör på olika delar av kroppen för att hitta dina egna favoriter.  

4. Theragun Massager Elite – Massagepistoler

Massasjepistol gymgrossisten
3790 kr,- | Till butiken

Theragun Massager Elite är en av våra favoriter eftersom den är kraftfull och har en överlägsen slaglängd. Jämfört med Pro-modellen är den lika kraftfull och har många liknande funktioner. Vi tycker därför att denna modell ger mer för pengarna än Pro varianten. Theragun gjorde det otroligt bra på våra tester och vi har valt att ge den tärningskast 5. Sammantaget är detta en fantastisk massagepistol som säljs billigast på proshop.se.

Tysthet: Denna massagepistol har en teknik som hjälper till att dämpa ljudet för brusreducering. Detta är mycket positivt, och de flesta uppskattar en massagepistol som kan användas i lugn och ro utan störiga vibrerande ljud. Theragun uppmättes till 74 dB under vårt test, men detta kan variera något beroende på behandling. Den har en högre ljudnivå än andra modeller, men som motprestation får du då en kraftfullare motor.

16 mm slagdjup: Denna kommer med ett 16 mm slagdjup vilket gör att den når djupt in i musklerna och släpper spänningar. Det är otroligt bra och många uppskattar en massagepistol som verkligen går djupt in i musklerna. Den kommer även med en app där du kan justera mellan 5 olika frekvenser. Theragun Elite är den mest kraftfulla modellen vi testat och denna passar bra för idrottare och personer som behöver en djupare massage. 

Batteri: TheraGun massagepistol kommer med ett litiumbatteri som laddas fullt på cirka 1 timme. Med ett laddat batteri är den uppskattade batteritiden cirka 2 timmar. Med den rekommenderade användningstiden på 20 minuter/dag kan du då använda den i 6 dagar innan du behöver ladda den. TheraGun Pro som är den uppgraderade modellen för Elite massagepistol levereras med 2 batterier. Det är något som skiljer dessa modeller åt och vi saknade lite längre batteritid.

APP: Theragun massagepistol kommer med en app som du kan ladda ner till din smartphone. Där har den olika program med olika behandlingsfrekvenser att välja mellan. Själva appen är användarvänlig och tydlig, vilket gav TheraGun en liten uppsving på testet. Det enda vi saknar med en modell i den här prisklassen är lite fler behandlingsnivåer och bättre batteritid. Theragun Elite massagepistol är den enda modellen i vårt test som kommer med app.

5. ReGun Professional – Massagepistol

ReGun massasjepistol
5999 kr,- | Till butiken

ReGun Professional Massage Gun levererar ett bra resultat på vårt test. Detta är en massagepistol som endast säljs på treningspartner.no. Denna har 9 olika huvuden att välja mellan, vilket gör att den optimalt kan användas för alla olika muskelgrupper. ReGun massagepistol har några imponerande specifikationer och den ger en utsökt massage. Vi var nöjda med resultatet av vårt test och det slutade med ett tärningskast 4.

Frekvenser: Här får du 4 olika vibrationsnivåer vilket är en förbättring jämfört med konkurrenten HyperVolt. ReGun massagepistol ger ett maxtryck på 3200 stötar (2600 slag) per minut vilket säkerställer en bra och varierad massage. När det kommer till slagdjup har denna modell 11 mm. Detta är bättre än många andra modeller på marknaden och slagdjup är något man generellt uppskattar.

Batteri: Batteriet i ReGun massagepistol är något sämre än HyperVolt och ger cirka 2 timmars användning efter en full laddning på cirka 1,5 timmar. Du kommer alltså att kunna använda massagepistolen i flera dagar innan du måste ladda batteriet. Detta är en mindre modell och batteriet är därför inte lika stort jämfört med de andra modellerna. Trots det bidrar storleken till en ökad användarvänlighet och det är enkelt att ta med sig ReGun i fodralet som följer med paketet.

Ljudnivå: Här levererar ReGun massagepistol, med en dB-nivå på 60-65. Den är ganska tyst och stör inte omgivningen under användning. Detta är en massagepistol producerad med aluminiumöverdrag, vilket är en förbättring från deras andra modell DHZ ReGun Home som är gjord av plast. Precis som de andra modellerna i testet mätte vi dB-nivån och fick ett resultat på 64 dB. Vi tycker detta är bra för en massagepistol av denna kvalitet.

Massagehuvuden: Det vi särskilt uppskattade med ReGun massagepistol var att den kom med 9 olika massagehuvuden. Fördelen med detta är att du kan justera massagehuvudena utifrån den muskelgrupp du behandlar. Med 9 olika massagehuvuden kan du välja precis det som passar dig bäst. Tillbehören är gjorda av silikon och var bekväma att använda i kombination med vibrationsbehandlingen. 

Vad ska man tänka på när man köper en massagepistol?

När du köper en massagepistol är det viktigt att ta hänsyn till massagepistolens olika egenskaper och vad som är viktigt för dig. Det vi lagt extra vikt vid är antalet behandlingsfrekvenser, ljudnivå, vibrationsnivå, användarvänlighet, batteritid och hur många massagehuvuden som ingår i paketet.

Här tittar vi närmare på varje kategori:

Vad är skillnaden mellan olika massagehuvuden?

Varför använder man en massagepistol?

Hur ofta ska man använda en massagepistol?

Hur ofta man använder en massagepistol kommer att variera mycket från person till person. Om du till exempel är en idrottare kommer du naturligtvis att behöva använda den under längre perioder och med en mer intensiv nivå. 

Trots det har vi gjort upp några enkla riktlinjer som ger dig en överblick över hur ofta en genomsnittlig person ska använda en massagepistol och hur länge du kan behandla de olika muskelgrupperna.

Hur har vi bedömt var massagepistol?

Hur använder man en massagepistol?

Tips. 1

Tips. 2

Tips. 3

VANLIGA FRÅGOR

En massagepistol tillhandahåller en form av terapi som kallas slagmassageterapi. Slagmassage är en banbrytande behandling för smärta i muskler. Den påskyndar tillväxten och reparationen av vävnader genom att leverera koncentrerade, snabba pulser av kort varaktighet djupt in i kroppens vävnader. Det ökar kraftigt blodflödet till området och orsakar smärta och ökar omfånget av rörelse och funktion. Slagmassage ger också en mild stretch till muskler och bindväv, vilket förbättrar respons och prestanda.

Denna form av slagmassage med djup vävnad kan behandla knutar och spänningar i musklerna, samtidigt som den snabbt förbättrar blodcirkulationen och rörelseomfånget. När den används på rätt sätt kan en massagepistol förkorta återhämtningstiden samtidigt som den lindrar smärtan, spänningen och ömheten som naturligt uppkommer vid intensiv och regelbunden träning.

En massagepistol är designad och konstruerad för att behandla ömma mjölksyrafyllda muskler och fria spända leder. Den djupa muskelstimuleringen som erbjuds av massagepistolterapi kan ge alla följande fördelar:

 • Minska smärta i vävnader och muskler.
 • Lindrar mjölksyra.
 • Påskynda muskelåterhämtningen.
 • Stimulera muskeltillväxt.
 • Förbättra blodcirkulationen.
 • Förbättra rörelseomfånget snabbt.
 • Mjuk muskelsträckning.
 • Förbättra muskelrespons.

Massagepistoler kan hjälpa till med att öka blodflödet till ett specifikt område i olika muskler. Genom att göra detta kan denna process hjälpa till att minska muskelinflammation och spänningar, vilket kan bryta upp irriterande muskelknutor. Det är också ett utmärkt verktyg för att värma upp dina muskler inför ett intensivt träningspass, vilket ytterligare minskar risken för skador.

Professionella idrottare har det unika behovet av att ha kontroll över återhämtningsprocessen. Förutom att du måste boka tider hos idrottsläkare, sjukgymnaster och sjukvårdsmassörer, ger en massagepistol dig möjligheten att påverka din egen återhämtningsprocess, var som helst, när som helst. En massagepistol används också ofta av fysioterapeuter och idrottsläkare.

Slagdjupet för en massagepistol beskriver i grunden hur djupt den kan komma in i problemområdena och ge dig en djupvävnadsmassageupplevelse. En massagepistol som TheraGun erbjuder till exempel 16 mm amplitud, medan HyperVolt levererar 10 mm. Ju högre siffra, desto djupare kan massagepistolen massera.

Vi rekommenderar att du kontaktar din husläkare för att ta reda på om detta är något du kan använda. Som regel går det alldeles utmärkt att använda massagepistol medan du är gravid, men det är alltid bäst att vara på den säkra sidan. 

Använder du massagepistolen rätt ska den i princip inte kunna skada dig. Ändå är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder innan du använder en massagepistol.

Först och främst är det viktigt att lyssna på kroppen. Om du behandlar en muskelgrupp och du känner att det gör ont så ska du antingen skruva ner styrkan, eller avbryta behandlingen direkt.

En massagepistol ska bara användas för musklerna och man ska hålla den borta från skelettet och ben. Vi rekommenderar därför att i vissa fall använda händerna för att hitta muskelgrupperna först, innan du sedan använder massagepistolen. 

Du behöver inte punga ut extra för en smart massagepistol, men det är värt att överväga om du känner att du drar nytta av funktionerna. De flesta massagepistoler ger dig lite vägledning om hur du bäst använder dem så att de effektivt kan ge dig rätt behandling. Om du är rädd för att köpa en massagepistol och inte vet vad du ska göra, leta efter alternativ som inkluderar föreslagna smartphoneappar. Dessa erbjuder inte bara rutiner, utan de guidar dig också om vilka typer av tillbehör som ska användas på olika delar av din kropp, och du kontrollerar till och med hastighetsinställningarna för att säkerställa att du masserar tillräckligt hårt.

Så mycket som vi älskar tanken på att sitta ner och bli smal utan att träna, så är det inte fallet med en massagepistol. Det enda naturliga sättet att eliminera fett är träning och en hälsosam, balanserad kost. Som sagt, regelbunden användning av en massagepistol hjälper dig att återhämta dig och minska skador, vilket innebär effektivare/frekventa träningspass och mer viktminskning. På så sett kan en massagepistol hjälpa dig i din viktnedgångprocess, men inte med själva viktnedgången själv.

Se även våra andra tester!

Massageestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Roddmaskin test

Romaskin banner

Elcykel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

Elsparkcykel test

El-sparkesykkel test

Bastuaggregar test

Badstuovn test 2020

Löpband test

tredemølle test 2021

9 tankar om “Massagepistol Bäst i Test 2024

 1. Robert says:

  Takk for mye god informasjon om massasjepistol 🙂

 2. Karl H says:

  Har operert hånden min og har mye arrvev etter skaden. Er det slik at en massasjepistol kan fjerne dette? Eller må man bruke denne tidlig i rehabiliteringsprosessen?

  Takk for svar
  -Karl

  • Jakob Judis says:

   Jeg opplevde noe lignende for noen år tilbake, bare at dette gjald foten min. Fikk masse arrvev og det ble hard og ubehagelig. Har brukt massasjepistol i 2 måneder nå og merker allerede stor forskjell. Anbefales på det varmeste.

 3. Philip Tellefsen says:

  Kjøpte Pressure Point massasjepistol – Veldig fornøyd!

 4. Meelad says:

  Kjøpte best i test massasjepistol og det fungere veldig bra

 5. Nora says:

  Fin og utfyllende massasjepistol test! Da har jeg kjøpt Pressure Point til mannen min.

 6. Eline says:

  Sett rundt på nettet at det er store prisforskjeller? Er det så stor forskjell på hver og en massasjepistol?

  • Andreas Hovde says:

   Sjekket litt rundt og snitt prisen på en ordentlig massasjepistol ligger på ca 3000 kroner. Tror det er lurt å kjøpe noe sikkelig når man først skal investere i et slikt produkt.

 7. Kjersti Skjordal says:

  Ser at det er flere sider som har laget en massasjepistol test, og dere har alle kåret ulike vinnere. Har dere testet de samme produktene som de andre? Ønsker å finne det beste av det beste. Må si deres har den mest utdypende testen jeg har lest hittil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *