Roddmaskin Test 2021

Romaskin banner

Innehåller annonslänkar

Genom att träna med roddmaskin uppnår du en perfekt kombination av konditionsträning och styrketräning. Denna träningsmaskin efterliknar roddens naturliga rörelse, vilket ger dig bra träning utan att slita ut lederna. Vi har testat och jämfört 5 populära roddmaskiner. Läs mer om testet nedan och ta reda på varför Roddmaskin Master R6040 var bäst i vårt roddmaskinstest.

Vad är den perfekta roddmaskinen?

Vi har gått igenom alla de populäraste roddmaskinerna och hittat de som vi tycker var värda att titta lite extra på med goda kundrecensioner. Nedan visar vi de 5 bästa roddmaskinerna som alla är köpvärda produkter. Vi har bland annat tittat på priser i förhållande till kvalitet och funktioner, men även leveranstider och recensioner från andra aktörer och personer. Vi har testat detta:

Funktion: Hur många motståndsnivåer finns det? Ingår pulsklocka?

Kvalitet: Känns konstruktionen robust? Är det magnetiskt, vatten- eller luftmotstånd? Vad är maxvikten för användaren?

Pris: Vad kostar maskinen jämfört med funktionalitet och kvalitet?

 

1. Roddmaskin TP 900 Rodd

roddmaskin bäst i test
8990 kr,- | Till butiken

TP 900 roddmaskin är designad för den kräsna användaren eller för studier av arbetshälsovård. Om du letar efter en roddmaskin som känns väldigt stabil även under mer intensiva roddpass är detta ett bra val. Det levererade generellt mycket bra på alla våra tester, och vi är mycket nöjda.

R900 är utvecklad för den skandinaviska marknaden. Roddmaskinen ger dig tillräckligt med utmaningar även om du är en erfaren roddare. Den klarar användare som väger upp till 150 kg och har bra motstånd med nio olika motståndsnivåer. Detta är något du kommer uppskatta då du kan få en varierad träning.

Motståndssystemet är luftbaserat och ger kvalitet och känsla genom åren. Träningsdatorn låter dig ställa in önskad kaloriförbrukning, distans, tid och andra program. Överst på skärmen finns en hållare för din smartphone. Du kan även ansluta ett pulsbälte.

Om du har höga ambitioner med roddträning och vill ha en roddmaskin som ger både nöje och hållbarhet är TP 900 Rower perfekt för dig. Priset är förvånansvärt bra för att tillhöra premiumklassen. Denna levererade bra i alla avseenden och vi blev mycket förvånade över funktionaliteten och användarvänligheten. TP 900-modellen vann därför bäst i testpriset 2021 och får tärningskast 6.

Roddmaskin Master R6040 – Svart

9341 kr,- | Till butiken

Master R6040 roddmaskin är en robust och väldesignad roddmaskin som är perfekt för dig som ror ofta. Kvaliteten är så bra att den inte bara passar i hemmet, utan även i företagets gym eller ett mindre gym. Inte bara detta, den är även hopfällbar och har praktiska transporthjul. Den här gjorde otroligt bra ifrån sig i vårt roddmaskinstest och vann därför bäst i testpriset 2021!

Motståndet fungerar med hjälp av både luftmotstånd och en motorstyrd magnetbroms. Tack vare den kombinationen går det att lägga riktigt tungt motstånd på träningen med olika nivåer. Den stora längden på roddmaskinen gör att även långa personer kan träna utan problem. Max användarvikt är 150 kg.

Skärmen på framsidan av roddmaskinen R6040 ger dig full överblick över de olika funktionerna. Här får du en bra överblick över saker som tid, distans, energiförbrukning, hastighet, antal slag per minut, puls, watt, förbrukning och 15 olika användarprogram. Pulsbälte ingår inte, men roddmaskinen stöder trådlös pulsregistrering.

Om du har höga ambitioner med roddträning och vill ha en roddmaskin som ger både nöje och hållbarhet är Master R6040 ett bra val. Priset är förvånansvärt bra för att vara i premiumklassen. Detta levererade bra i alla avseenden och vi blev mycket förvånade över funktionaliteten och användarvänligheten. Mastermodellen vann därför bäst i testpriset 2021.

3. Roddmaskin Master R610 Black

Romaskin best i test 2 plass
4690 kr,- | Till butiken

Master R610 Black är en mycket kompakt roddmaskin som inte väger mer än 28 kg och är dessutom hopfällbar. Ett rimligt alternativ för dig som är mån om att roddmaskinen inte tar för mycket plats. Här får du otroligt mycket roddmaskin för pengarna och detta är en av de mer praktiska roddmaskinerna på marknaden. Den var inte bara väldigt användarvänlig, utan Master R610 har nästan allt du kan tänkas behöva i en roddmaskin.

Motståndet görs med hjälp av en magnetbroms som justeras med vredet. Precis som testvinnaren får du även en tydlig skärm där du kan se tid, energiförbrukning och antal slag per minut. Den har dock ingen pulsmätare, hastighetsmätare eller träningsprogram. Här får du en roddmaskin med en maximal användarvikt på 110 kilo som passar vilken person som helst.

Priset och det kompakta formatet är R610 roddmaskinens största fördelar och det krävs mycket för att hitta en roddmaskin av denna kvalitet till detta pris. Flera testsajter har utsett roddmaskinen R610 till det bästa budgetvalet. Detta gör Master R610 Black till en perfekt roddmaskin för dig som vill komma igång med roddträning för en billig peng.

Vi har valet att ge roddmaskinen R610 en stabil tredjeplats, detta då vi anser att denna är en av de mest praktiska roddmaskinerna som passar absolut alla. Det behöver inte kosta skjortan för en bra roddmaskin, och det bevisar R610-modellen. Sammantaget är vi otroligt nöjda med resultatet.

4. Roddmaskin Apollo Hybrid AR

Romaskin Apollo
13 990 kr,- | Till butiken

Apollo Hybrid AR är en roddmaskin utöver det vanliga! Vi hade höga förväntningar på denna modell innan vi testade den då vi läst många bra recensioner om denna toppmodell. Den levererade som förväntat och vi blev inte besvikna. Tvärtom överraskade den oss positivt och vi rekommenderar roddmaskinen Hybrid AR.

Toppmodellen från Abilica har företagsmarknaden som sin målgrupp, men är givetvis även lämplig för dig som är kräsen hemanvändare. Konstruktionen är stabil vilket ger en hög användarnöjdhet. Användarens maxvikt är 150 kg, vilket gör det väldigt aktuell för de flesta. 

Motståndet är luftbaserat och anpassat för den kräsna skandinaviska marknaden. Med nio olika motståndsnivåer kan du enkelt ställa in det motstånd du vill ha. På skärmen kan du ställa in tid, distans och kaloriförbrukning. Den visar även wattförbrukningen under roddturen.

Abilica Premium TopRower roddmaskin är, som namnet antyder, en premiummaskin för dig som vill få ut det mesta av din roddträning. Det här är en helt suverän roddmaskin och vi ger den tärningskast 5. Varför vi inte ger den en 6a beror på ett lite högre pris än de andra modellerna.

5. Roddmaskin Premium TopRower

Romaskin premium
10495 kr,- | Till butiken

Premium Top Rower roddmaskin passar bra både för dig som vill träna hemma eller på gymmet. Detta är en toppmodell, med alla funktioner du behöver i en roddmaskin. Detta återspeglas även i priset, då detta är en modell i den högre prisklassen. Tärningskastet vi har gett är inte så mycket baserat på funktionalitet, utan mest priset jämfört med produkten.

Konstruktionen är stabil vilket ger hög användarnöjdhet. Användarens maxvikt är 150 kg och med god passform passar den även bra för kortare personer. Den har en hög kvalitet och den lämpar sig bra för personer som inte har rott så mycket tidigare.

Motståndet är luftbaserat och anpassat till den kräsna skandinaviska marknaden. Med nio olika motståndsnivåer kan du enkelt ställa in det motstånd du vill ha. På skärmen kan du ställa in tid, distans och kaloriförbrukning. Den visar också effektförbrukningen under rotorn.

Abilica Premium TopRower roddmaskin är, som namnet antyder, en premiummaskin för dig som vill få ut det mesta av din roddträning. Vi har gett denna modell betyget 4, då vi anser att kvaliteten inte återspeglas lika bra i priset jämfört med de andra modellerna i testet.

Hur hittar du den roddmaskin som passar dig perfekt?

Om du ska köpa en roddmaskin finns det ett antal saker du bör vara extra uppmärksam på. Det här är de vanligaste funktionerna du kan tänka dig:

Romaskin - luftmotstand

Roddmaskinstest – luftmotstånd

Den vanligaste typen av roddmaskin på gymmet har ett svänghjul där det är luftmotstånd. Det mekaniska motståndet anpassas efter din prestation, vilket bidrar till en mjuk rörelse.

Det är bra för din träning, men det kan vara bra att veta att denna typen av roddmaskin kan upplevas som något högljud. Ljudet är inte så högt att det stör under normala omständigheter, men vill du kunna träna helt tyst är det ett mindre bra val.

Roddmaskinstest – Vattenmotstånd

Roddmaskiner med vattenmotstånd är inte lika vanliga eftersom de oftast är dyrare. Vattenroddmaskiner ger en rörelser som liknar motståndet i riktig rodd. De är tystare än en roddmaskin med svänghjul, men är också större och klumpigare.

De kräver också visst underhåll av vattenmekaniken. Denna typ av roddmaskin passar bäst för dig som är en riktigt seriös roddare eller vill satsa på bästa möjliga roddträning.

Romaskin - Vannmotstand
Romaskin - Magnetisk

Roddmaskinstest – magnetiskt motstånd

Om du vill ha mer mångsidighet i motståndet under rodd kan den magnetiska mekanismen vara bäst. Dessa roddmaskiner är populära bland hemmatränare eftersom de är tysta och kostar mindre än både roddmaskiner med vatten och de med svänghjul.

Här ligger fokus på att ge en mångsidig träning istället för att efterlikna ”riktig” rodd. Tack vare att magneter styr motståndet kan du enkelt öka och minska det för att få en roddträning som passar dina förutsättningar och mål.

Hydraulisk roddmaskin test

Har du lite plats hemma kan en hydraulisk roddmaskin vara ett bra val. De är ofta designade för att fällas ihop och är både kompakta och tysta. Här är det kolvarna som gör jobbet med att kanalisera luftflödet som uppstår varje år.

Hydrauliska roddmaskiner är också de mest prisvärda av alla roddmaskiner. De ger dock ingen realistisk känsla. Ändå är detta en fantastisk träningsprodukt när det kommer till konditionsträning. De är dock tyvärr inte lika effektivt som klassisk styrketräning.

Romaskin manuell

Så här kommer du igång med en roddmaskin:

När du har köpt en roddmaskin på nätet och fått den levererad är det dags att börja träna. Det finns ett antal saker att tänka på. Vi kommer att titta på de viktigaste punkterna:

Varför ska man träna med en roddmaskin?

Trots att den här typen av träningsredskap länge funnits på marknaden är designen i stort sett oförändrad. Handtagen och kablarna ger motstånd samtidigt som den skjutbara sadeln kräver att du använder hela kroppen varje gång.

Medan någon hoppar på en crosstrainer för konditionsträning och sedan går över till styrketräning, får du båda dessa typer av träning samtidigt med en roddmaskin. För dig som vill träna crossfit är roddmaskinen perfekt eftersom den tränar både styrka och uthållighet.

Vissa tror att roddmaskiner endast används av idrottare, men så är inte fallet. Alla kan använda och dra nytta av dessa maskiner. Oavsett om du tränar lite då och då eller förbereder dig för triathlon så kommer en roddmaskin att vara användbar.

Det finns många olika typer av träningsredskap på marknaden. De flesta verktyg fungerar bäst i kombination med andra verktyg och maskiner. Roddmaskin å sin sida ger dig så pass omfattande träning att du inte behöver särskilt många andra övningar. Beroende på dina mål med träningen kan det räcka med att varva med armhävningar, situps och andra lättare övningar.

Se även våra andra tester!

Massagestol test

Massasjestol test banner

Massagepistol test

Massasjepistol

Elsparkcykel test

El-sparkesykkel test

Elcykel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

Airfryer test

Airfryer test 2021

Bastuaggregat test

Badstuovn test 2020

Löpband test

tredemølle test 2021

En tanke om “Roddmaskin Test 2021

  1. Pingback: Tredemølle test 2020! | Tekguide.no har delt ut best i test prisen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *