Löpband Bäst i Test 2022

tredemølle test 2021

Teknikguide.se har genomfört ett löpbandstest 2021! Ett löpband är en mångsidig träningsmaskin som låter konsumenten gå, jogga eller springa så långt de vill utan att behöva röra sig en meter. Löpbandet ger effektiv konditionsträning, och det är perfekt för dig som vill ha ett varierat pass som både bränner kalorier och ökar konditionen.

Vilket löpband är bäst och hur ska jag välja?

När du ska välja löpband är det viktigt att läsa på och välja rätt maskin så man inte saknar funktioner man egentligen hade önskat i efterhand.

Här är några av de bästa löpbanden på marknaden just nu. De verkar alla vara eftertraktade och dessutom är de bäst i diverse olika löpbandstester.

Löpband i vårt test:

  • WalkingPad K15 löpband. Testvinnare!
  • ProForm Power 995i löpband.
  • Sole TT8 löpband.
  • Circle Fitness löpband M-7 LED.
  • Toorx TRX-45 S löpband.
  • Gymleco LHR510 Curve löpband.

WalkingPad K15 – Löpband Bäst i test

löpband

Maximal stigning: 4%

8990 kr,- | Till butiken

WalkingPad K15 är perfekt för dig som letar efter ett löpband med goda mångsidiga träningsförmågor och en rad användbara funktioner. Detta är en komplett modell som kommer med alla funktioner du vill ha på ett löpband. Här kan du bland annat justera hastigheten från 0,8 – 15 Km/h. Den levereras även med Threadflex dämpningssystem, vilket gör den mycket användarvänlig. Vi blev positivt överraskade av WalkingPad K15 och du kan läsa mer detta i vårt löpbandstest nedan.

Denna modell levereras med en motor som har en maximal toppeffekt på 4,5 hästkrafter vilket gör att den tål daglig användning. Den levereras även med en löpyta som som mäter 1200 x 480 mm. När du tränar för lopp med högre lutningar kommer du att uppskatta detta löpbandets förmåga att uppnå en lutning på 4%. Detta är något som simulerar backar bättre än de flesta andra löpband – det är lätt att justera den både upp och ner också, även under löpning.

WalkingPad K15 har även en rad tekniska funktioner, bland annat en stor skärm som visar både hastighet, tid, distans, kalorier, lutning och puls. Den levereras med 12 förinställda och 3 manuella program. Detta säkerställer att du kan ha en varierad träning och anpassa den efter dina egna preferenser. Här får du även ett löpband som har port för ljudkabel, så att du kan lyssna på musik medan du springer.

Sammantaget är detta ett löpband av högsta kvalitet som fungerar väldigt bra. Den överraskade gång på gång under vårt löpbandstest och det rådde ingen tvekan om att detta var den bästa modellen prismässigt. Efter att ha övervägt ett antal olika kriterier har vi valt att ge WalkingPad K15 tärningskast 6. Detta får den då den levererar i alla tester och kommer med samtliga funktioner du letar efter i ett löpband. Vi har valt att ge K15 bäst i testpriset 2021.

Sole TT8 – Löpbandstest

Tredemølle mest for pengene

Maximal stigning: 15%

16 999 kr,- | Till butiken

ProForm Power 995i är helt suverän och den passar de flesta människor. Här får du mycket löpband för pengarna, och denna överraskade oss positivt under vårt test. Detta löpband var väldigt bekvämt att träna med. Några av anledningarna till detta är: högkvalitativa stötdämpare, ett brett löpband och en stor skärm som ger en överblick över din träning.

Löpbandet innehåller en inbyggd iFit-modul som ger dig möjlighet att använda din egen telefon eller surfplatta för att springa var du vill i världen. Dessutom kommer ProForm Power 995i med så många som 30 olika träningsprogram! Du kan därför använda precis det träningsprogram som passar dig bäst, och variera din träning när du vill. Här har du både program för nybörjare och maratonlöpare.

Du kan enkelt och snabbt ändra både hastighet och lutning. Maximal hastighet är upp till 22 km/h, och du kan öka lutningen med upp till 15%. Skärmen har även inbyggd Bluetooth, så det är möjligt att ”ansluta” ett trådlöst pulsbälte för att mäta pulsen. Dessutom går det att ansluta en telefon eller surfplatta, så att du kan lyssna på din favoritmusik genom de integrerade högtalarna medan du joggar.

ProForm är ett bra, ihopfällbart och billigt löpband, som får höga poäng under vårt test. Om du vill ha ett bekvämt löpband med alla funktioner du behöver för en billig peng, då är denna perfekt för dig. Det speciella ProShox-dämpningssystemet ger bra fjädring så att du kan förebygga smärta i till exempel akilleshälen. ProForm Power 995i:s kraftfulla 3HP-motor är optimal för långa turer. Den här vinner mest för pengarna under vårt test då detta är ett perfekt löpband för en mycket billig peng.

Sportsmaster T300 – Löpband Test

Tredemølle-test-Sportsmaster-918x800

Maximal stigning: 15%

32 500 kr,- | Till butiken

Sportsmaster T300 löpband är ett utmärkt, högkvalitativt löpband som klarar upp till 150 kg. Det är ett löpband som kan användas både för hemmabruk av den ambitiösa löparen, och för företag och för gym. Sportsmasters får generellt bra recensioner, och deras löpband är verkligen inget undantag, det fick vi erfara under vårt test. Sportsmasterprodukter är ett mycket bra val, speciellt om du vill ha ett löpband där priset speglar kvaliteten.

Bandet ger en mycket bra stötdämpning på ytan. Stötdämparna har testats många gånger i utvecklingsprocessen, och det har visat sig ge en minskning på hela 40%, jämfört med att springa på asfalt. Dessutom är skärmen användarvänlig och ger dig all information du behöver som: hastighet, ökning, tid, distans, kaloriförbrukning och puls. Bandet är utrustat med en kraftfull AC-motor som har en topphastighet på 22 km/h, som klarar en ökning med upp till 15%.

Möjligheten att du både kan springa i upp och nedförsbacke ger den perfekta möjligheten att träna i kuperad terräng utan att lämna hemmet. Många löpband är utrustade med en likströmsmotor, medan en växelströmsmotor, som detta löpband är utrustad med, är en motor med flera fördelar såsom:

  • Längre livslängd
  • Mindre underhåll
  • Få ut mer av hästkrafter
  • Tyst

Sportsmaster är känt för att leverera bra kvalitetsprodukter och löpbandet T300 imponerade på oss. Den var otroligt bekväm att springa på, och med en stor skärm har du full överblick över träningspasset. Vi har haft strikta krav under vårt löpbandstest, och Sportsmasters T300 slutade inte leverera goda resultat. Vi har därför utsett denna till en av de 5 bästa löpbanden på marknaden i Sverige. 

Circle M7 AC – Löpband Test

Tredemølle test circle m7

Maximal stigning: 18%

53 625 kr,- | Till butiken

Circle M7 AC löpband är ett av de bästa löpbanden på marknaden. Detta är ett solidt och kraftfullt löpband. Många kan skrämmas av priset, men detta är ett löpband som används på gym och är avsett för professionellt bruk. Löpbandet består av flera funktioner som gör den mycket användarvänligt. Det finns även plats för antingen telefon, surfplatta eller bok om du vill ha underhållning under löpningen.

Detta är ett löpband för dig som är ambitiös eller eller driver ett fitnesscenter. Löpbandet Circle M7 drivs av en AC-motor med 3 hästkrafter som levererar upp till 8 hästkrafter vid full effekt. Den maximala stigningen på detta löpband går hela vägen till 18%. 

Löpbandet har mjuka stötdämpare vilket gör den väldigt bekväm att springa på. Det är också bättre för leder och muskler jämfört med att springa på hårt underlag. Gym måste ha en nödstoppsknapp på sina löpband, och detta följer med när du köper en Circle M7 AC.

Det stod helt klart att Circle M7 AC skulle vara med på topp 5-listan i vårt löpbandstest, då både kvalitet och användarupplevelsen var helt exceptionell. Varför den inte kommer högre upp på listan beror på priset jämfört med produkten. Detta är ett löpband för den som är särskilt intresserad, så om du inte är otroligt ambitiös med träningen och planerar att använda den många timmar om dagen rekommenderar vi att du köper en billigare modell.

Toorx TRX-45 S – Löpband Test

Motor HK: 2/3

9120 kr,- | Till butiken

Detta löpband för hemmabruk från Toorx kan användas både av dig som vill börja springa för att komma i bättre form, och av dig som behöver återhämtning efter  en skada. Du kan justera hastighet och lutning med mycket lugna intervaller, så att du alltid har möjlighet att känna vad du och din skada tål och behöver. Detta är ett löpband som gjorde väldigt bra ifrån sig i vårt test jämfört med priset.

Vi rekommenderar speciellt detta löpband till nybörjare, eftersom det är billigt och lätt att använda. Du kanske har provat att springa på ett löpband på ett gym tidigare, där datorn var mer förvirrande än nyttig. Datorn på Toorx TRX-45 S har en mycket tydlig LCD-skärm som visar värden, distans, tid och kalorier. Dessutom är 12 träningsprogram förinställda.

Datorn har även möjlighet att mäta kroppsfett, på så sett kan du kan följa upp ditt träningspass. Motorn i detta löpband har 12 nivåer där du även har möjlighet att justera lutningen. Detta utgör en utmaning för de flesta löpare, oavsett nivå. Fördelen med detta löpband är att det är väldigt lätt. Även om Toorx löpband väger lite så tål det faktiskt upp till 110 kg kroppsvikt, vilket är otroligt bra. 

Sammantaget är vi väldigt nöjda med Toorx och precis som alla andra modeller levererade den bra resultat i vårt löpbandstest. Detta är ett löpband som ger dig det du förväntar dig + lite extra. Det ger dig mycket löpband för pengarna, och anledningen till att det inte blev bättre än tärningskast 4 beror på de lite sämre specifikationerna jämfört med de ovanstående. Fortfarande ett bra löpband som vi varmt rekommenderar. 

Muskler som drar nytta av löpband

Tredemølle test trening

Här får du en överblick över de muskler som drar nytta av ett löpband, samt en beskrivning av dem och vad de används till.

Vill du komplettera din löpträning med annan träning som aktiverar överkroppen mer? Ta en titt på vårt test om den bästa roddmaskinen här.

Tredemølle test pro

Träning på löpband

För att få optimal effekt av att springa på löpband behövs en målinriktad träning.

Även de tuffaste löparna som tillhör elitnivå använder löpband. Maratonlöpare tränar upp till 3 timmar inomhus på löpbandet dagligen.

Att springa inomhus på ett löpband har många hälsofördelar. Det kan öka konditionen, förebygga skador och hjälpa dina muskler avsevärt.

Med ett löpband kan du hålla koll på olika mått i form av termostater, du kan etablera lopp i uppförsbacke eller ställa in maskinen för att skona dina leder. 

Hur underhåller du löpbandet?

Har du valt att investera i ett löpband är det också viktigt att du underhåller löpbandet så att det håller så länge som möjligt. Vissa saker behöver du göra regelbundet för att löpbandet ska fungera optimalt.

Det är viktigt att du torkar av löpbandet varje gång du använder det. Om du svettas mycket och det rinner ner i maskinen kan du riskera att metalldelarna på löpbandet rostar. Dessutom kan de också samla en hel del bakterier.

Det rekommenderas också att du kontrollerar löpbandet  minst en gång i veckan för att leta efter tecken på slitage. Om du använder maskinen regelbundet är det också en bra idé att ta bort damm och smuts när det samlas på maskinen. Dammet uppkommer vanligtvis från sulorna på dina skor, inte från maskinen

 

FAQ

Vi har varit ute på den Svenska marknaden och testat de populäraste löpbanden. Vi har bland annat tittat på kvalitet, löpupplevelse och säkerhet. Utifrån dessa kriterier har vi utsett Sole F85 löpbandet till det bästa löpbandet i testet.

I vårt löpbandstest har vi även tittat på den modell som är bäst jämfört med priset. ProForm Power 995i är ett löpband som är komplett och stabilt och säljs till ett rimligt pris.

Ett löpband kan vara en bra idé att införskaffa oavsett om du ska börja springa eller om du har hållit på med det länge. Det ger dig möjlighet att träna när som helst på dygnet, året runt – oavsett väder. Dessutom kan ett bra löpband ge en positiv effekt på muskler och leder i din kropp då de är stötdämpande. Vi hoppas att vårt löpbandstest har gett dig en bättre överblick över vad som erbjuds på marknaden.

Det är stor skillnad i priserna på löpband, allt beroende på kvalitet och egenskaper. Om detta är ditt första löpband, och om du inte har allt för stora krav kan du få ett utmärkt löpband för 10 000 – 12 000 SEK. Om du vill ha det bästa av det bästa kan du räkna med att spendera över 25 000 SEK. Vi har valt ut 5 olika modeller i olika prisklasser i vårt löpbandstest.

Se även våra andra test!

Roddmaskin test

Romaskin banner

Massagepistol test

Massasjepistol

Massagestol test

Massasjestol test banner

Elsparkcykel test

El sparkesykkel best i test

Airfryer test

Airfryer test 2021

Elektriskt bastuaggregat

Badstuovn test 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *