Gasolgrill Bäst i Test 2022

gassgrill test weber 2021

Innehåller annonslänkar

Gasolgrill test 2021! När grillsäsongen närmar sig är det dags att se över grillen. Många väljer att gå för en gasolgrill då de oftast går snabbare än kol. Det finns många bra modeller tillgängliga idag. Du bör därför lägga lite extra tid på att hitta en gasolgrill som passar ditt bruk. I detta sammanhang är det viktigt att överväga hur stor grill du behöver. Vinnaren av vårt gasolgrilltest är Weber Genesis ll E410 levererad av Elgiganten.se . 

När du väljer gasolgrill bör du vara uppmärksam på grillytan. Hur stor grillyta du behöver avgörs av hur mycket du brukar grilla åt gången. Detta är också avgörande för hur mycket grillplats du behöver. I vårt Gasolgrilltest 2021 har vi därför valt att välja ut de 5 bästa modellerna för årets grillsäsong.

Gasolgrillarna bedömdes enligt dessa Specifikationer:

När du överväger vilken gasolgrill som är rätt för dig finns det flera faktorer att ta hänsyn till. I vårt gasolgrilltest har vi därför valt att ta utgångspunkt i välkända leverantörer som Weber, Nordic Season och Char-Broil. Det här är tillverkare som är kända för att leverera kvalitetsgrillar. När du lagar säsongsbetonad grillmat är en gasolgrill det bästa alternativet.

  • Grillyta: Gasolgrillar finns i olika storlekar. Detta bestäms först och främst av hur stor grillytan är. Grillytan är avgörande för hur mycket du kan grilla på en gång. Vissa gasolgrillar har även flera typer av grillytor.
  • Grillplats: En gasolgrill som har en stor grillplats gör det möjligt att tillreda den grillad mat för flera personer samtidigt. En stor grillplats gör att du har kapacitet att grilla flera sorters mat. Vissa gasolgrillar har flera grillgaller och höjdnivåer. 
  • Indirekt grillning: Genom att inte använda en brännare uppnås det som kallas indirekt grillning. Du lägger lite mat på den kalla delen, medan resten av maten ställs på den varma. 
  • Sidobrännare: En sidobrännare är perfekt för dig som vill laga mat på häll eller liknande. Med hjälp av en sidobrännare kan du koka ris eller sås, om du behöver. 
  • Antal gasolbrännare: Vi har övervägt gasolgrillar med upp till fyra gasolbrännare. Detta gör att du kan grilla på hög värme. Du kan även välja att stänga av en av gasbrännarna medan du grillar.

1. Weber Genesis II E410 – Gasolgrill

weber gasolgrill bäst i test
13990 kr,- | till butiken

Webers gasolgrillar är kända för att hålla hög kvalitet. De finns därför stora fördelar oavsett vilken modell du väljer från Weber. Däremot har vi betygsatt Weber Genesis II E410 – gasolgrill som bäst i vårt Gasolgrilltest 2021. Detta är alltså en gasolgrill som sticker ut bland de andra gasolgrillarna som presenteras i vårt gasolgrilltest med kast 6 på tärning.

Grillyta: Letar du efter en gasolgrill med stor grillyta ska du välja Weber gasolgrill. Här får du en gasolgrill med stor grillyta. Det är därför lätt att ha översikt över maten när du grillar. Den stora grillytan gör det möjligt att grilla för flera personer samtidigt. Ett lock hjälper effektivt till att hålla temperaturen jämn.

Grillyta: Väljer du en gasolgrill med två eller flera grillytor är grillytan oftast stor. De flesta gasolgrillar kommer med lock. Detta lock hjälper till att göra det lättare att hålla maten varm om den måste stå en stund. Weber gasolgrill har en grillplats som rymmer två hyllor och en sidobrännare. Det finns även plats för 4 gasolbrännare.

Indirekt grillning: När du använder indirekt grillning kan du tillaga maten annorlunda. Detta är en gasolgrill som har tillräckligt stor grillyta för att du ska kunna använda indirekt grillning. Du har tillgång till fyra effektiva gasbrännare. Genom att stänga av en gasolbrännare kan du grilla indirekt på grillytan. Det stora locket bidrar till en jämn temperatur, där gasbrännaren är avstängd. 

Sidobrännare: Weber gasolgrill Genesis II E410 har ingen sidobrännare. Å andra sidan är indirekt grillning möjlig. Du kan också använda en praktisk värmehylla. Denna kan användas för att värma hamburgerbröd eller andra tillbehör. Den har en öppen hylllösning och praktiska sidobord. Här kan du förvara grillutrustning och andra tillbehör.

Antal gasolbrännare: Weber gasolgrill har fyra praktiska gasolbrännare. Detta hjälper gasolgrillen att värmas upp snabbt. Den är också väldigt enkel att använda jämfört med många andra grillar. Denna gasolgrill har en enkel tändningsfunktion. Den jämna värmen hjälper dig att få ett bra grillresultat. Du får därför en effektiv gasolgrill med många bra egenskaper.

Justerbar termostat: En justerbar termostat gör det enkelt att justera värmen under grillning. En Weber gasolgrill Genesis II E410 har ett mycket bra GS4 grillsystem. Genom att använda en iGrill3-funktion uppnår du mycket bra grillresultat. Den här funktionen är en termometer som kan anslutas till en iGrill-app med hjälp av Bluetooth.

Effekt: Weber gasolgrill Genesis II E410 har en effekt på 14 000 watt. Detta gör att du kan grilla väldigt snabbt och effektivt. När du använder iGrill-funktionen mäter du snabbt kärntemperaturen på grillmaten. När temperaturen är rätt får du ett meddelande på din mobil. Du kan använda sidobordet för att placera kryddor, tillbehör och serveringsfat.

2. Weber Spirit Premium EX-315 – Gasolgrill

gassgrill weber test
10999 kr,- | Till butiken

Weber Spirit Premium EX-315 är en funktionell gasolgrill med många praktiska lösningar. Den har en medelstor grillyta vilket gör att du enkelt kan ha översikt på dina livsmedel. Du kan grilla både indirekt med hjälp av locket och tillaga tillbehör som sås, potatis och ris med hjälp av sidobrännaren. Denna Weber-modell levererar suveräna resultat och får en välförtjänt 2-plats och tärningskast 6. 

Grillyta: Detta är en gasolgrill med medelstor grillyta. Den är ändå tillräckligt stor för att du enkelt kan hålla koll på det som grillas. Du kan använda indirekt grillning om du vill, vid användning av locket upprätthålls en konstant temperatur på grillmaten. Detta är en praktisk lösning som bidrar till effektiv matlagning.

Grillutrymme: Weber gasolgrill har en grillyta på 60 x 44 cm. På denna grillplats ingår grillyta, sidobrännare, stängt grillskåp och ett skydd för gasolbehållaren. Den kommer i en svart och elegant design. Du kan därför placera den väl synlig på terrassen. Använd ett praktiskt sidobord när du behöver extra utrymme.

Indirekt grillning: När du grillar med en Weber gasolgrill kan du använda funktionen för indirekt grillning. Genom att använda locket uppnår du en jämn temperatur på maten som grillas. En Sear Station-funktion används för att du ska uppnå maximal värmeeffekt. Här får du därför en funktionell gasolgrill som kan tillaga mycket grillmat.

Sidobrännare: Weber gasolgrill har en praktisk sidobrännare. Detta är en funktion som gör att du kan laga tillbehör mat medan du grillar. Du kan förbereda tillbehör direkt på grillen utan att behöva springa till köket. Sidobrännaren kan bland annat förbereda ris, potatis och sås. Detta är en gasolgrill som därför till stor del fungerar som ett välutrustat utekök.

Antal gasbrännare: Weber Spirit Premium EX-315 har två gasbrännare. Detta är en kvalitetsgrill som snabbt uppnår önskad temperatur. Du kan därför grilla mycket grillmat på en gång. Detta utan att du behöver vänta särskilt länge på att den ska bli tillräckligt varmt. Gasbrännarna är placerade så att de inte syns när de används.

Ställbar termostat: Genom att justera termostaten uppnår du snabbt önskad temperatur. Du kan därför anpassa temperaturen efter maten som ska lagas. Vid behov kan du även använda den indirekt grillen. Det går även bra att använda sidobrännaren om du vill tillaga såser eller andra tillbehör.

Effekt: Weber gasolgrill har en effekt på 9500 watt. Gasolgrillen är väldigt effektiv och värms upp på väldigt kort tid. Du behöver inte vänta på att vänta tills grillen är tillräckligt varm. Detta gör att du snabbt kan börja grilla. Du kan justera temperaturen genom att använda locket. När du stänger locket uppnår du en jämn temperatur över dina livsmedel.

3. Sunwind Vilja – Gasolgrill

gassgrill weber test
4420 kr,- | Till butiken

Vi har valt att ranka Sunwind Vilja gasolgrill som nummer tre i vårt gasolgrilltest. Detta är en mycket bra gasolgrill med medelstor grillyta. Du kan därför grilla många livsmedel på en gång. Den har 3 kraftfulla gasbrännare som effektivt bidrar till att uppnå önskad temperatur.

Grillyta: Sunwind gasolgrill kommer med en medelstor grillyta. Du får därför en snabb överblick över grillmaten medan du grillar. Du reglerar temperaturen med hjälp av funktionslocket. Detta är en modern gasolgrill som är mycket användarvänlig. Du kan också reglera temperaturen med en termometer.

Grillyta: Detta är en effektiv gasolgrill med en grillyta på 59 x 42. Den tar därför inte upp speciellt mycket plats på terrassen. Den kan enkelt flyttas med praktiska transporthjul. Du kan därför lägga undan den när den inte används. Den kommer med ett stort förvaringsskåp där du kan placera tillbehör, kryddor och grillutrustning. 

Indirekt grillning: Sunwind Vilja gasolgrill tillåter användning av indirekt grillning. Detta är en funktion som gör att du kan grilla med olika temperaturer. Denna funktion reglerar du genom att justera termostaten så att en av gasbrännarna inte används. Lägg sedan dina livsmedel på den del av grillgallret som inte är varmt.

Sidobrännare: Detta är en gasolgrill som levereras utan sidobrännare. Ändå har den en unik uppvärmningsförmåga och vi är mycket imponerade av hur bra denna gasolgrillen håller värmen. Ett problem som ofta uppstår med andra grillar är att värmen inte håller i sig när mat läggs på grillen. Så är det då inte med Sunwind Vilja. 

Antal gasbrännare: Här får du en gasolgrill som kommer med 3 gasolbrännare. Det gör att du effektivt kan grilla mycket mat på en gång. Gasbrännarna är  av rostfritt stål. Detta är därför en gasolgrill som är lätt att underhålla under hela grillsäsongen. Den är gjord av material som gör att den håller i många år.

Justerbar termostat: Detta är en effektiv gasolgrill som tillagar mat snabbt. Den kommer dock inte med en justerbar termostat. Om du behöver justera temperaturen kan du använda locket. Här kan du även se vad temperaturen är under locket när du grillar.

Effekt: Sunwind Vilja gasolgrill har en effekt på 10 500 watt, vilket är mer än nog. Detta är en gasolgrill med en stor kapacitet. Den rengörs genom att alla gasbrännare vrids upp på hög temperatur. Låt den sedan stå i 10 minuter utan att använda den.

4. Char-Broil 4400S – Gasolgrill

Char gassgrill test
8499 kr,- | Till butiken

Vi har rankat Char-Broil gasolgrill som nummer 4 i vårt Gasgrilltest 2021. Detta tyder på att den är stark jämfört med många andra gasolgrillar som finns tillgängliga idag. Den har en stor grillyta som kan användas för att tillaga goda grillrätter. Den kommer med både en sidobrännare och en termostat som kan justeras efter behov.

Grillyta: Här får du en gasolgrill med en stor och funktionell grillyta. Char-Broil gasolgrill är därför en grill som kan grilla mycket på en gång. Med god planering kan du därför förbereda hela måltider utomhus.

Grillyta: Char-Broil gasolgrill har en grillyta på 76,6 x 44,5. Du har därför gott om plats när du grillar. Du kan använda de praktiska sidoborden om du behöver mer utrymme. Under grillytan finns ett praktiskt skåp med hyllplan. Du kan också använda sidohyllorna om du behöver mer utrymme när du grillar.

Indirekt grillning: Detta är en praktisk gasolgrill med möjlighet till indirekt grillning. För att kunna grilla indirekt måste du dock stänga av en gasolbrännare. Lägg sedan maten på den del av grillen som inte är varm. Du kan sedan stänga locket för att få en jämn temperatur inne i grillen.

Sidobrännare: Här får du en gasolgrill med en praktisk sidobrännare. Denna sidobrännare är gjord av rostfritt stål och är därför lätt att underhålla. Sidobrännare gör att du kan förbereda tillbehör till grillmaten utomhus om du vill. Med hjälp av en sidobrännare kan du koka ris, potatis och sås. Vid behov kan du använda sidobordet när du lagar grillmaten.

Antal gasbrännare: Char-Broil gasolgrill har totalt fyra gasbrännare. Dessa gasbrännare hjälper den att fungera optimalt medan du grillar. Vid behov kan du stänga av en gasolbrännare för att använda den funktion som kallas indirekt grillning. Det rekommenderas att använda locket för att reglera temperaturen. Vid behov kan du även använda sidobrännaren för att tillaga sås och liknande.

Justerbar termostat: En av egenskaperna hos Char-Broil gasolgrillen är att du kan justera termostaten som du vill. För att uppnå en jämn temperatur används en Tru-Infrared-funktion. Denna funktion värmer upp gasolgrillen snabbt och effektivt. Det gör att maten som grillas aldrig kommer i direkt kontakt med lågan.

Effekt: Detta är en gasolgrill som kommer med en effekt på 9 400 watt. Den är därför effektiv nog för allt du vill grilla. För att uppnå en jämn temperatur bör du använda locket. Detta lock är designat för att ge dina livsmedel den temperatur den behöver. Sidobrännaren har en effekt på 3 800 watt. Du kan därför grilla god mat med fina tillbehör på samma gång.

5. Weber Spirit II E-210 – Gasolgrill

weber gassgrill 2021
4990 kr,- | Till butiken

I vårt Gasgrilltest 2021 har vi valt att ranka Weber Spirit II E-210 gasolgrill på en stabil femte plats. Du kan därför investera tryggt i denna praktiska gasolgrill. Grillytan är tillräckligt stor för att du ska kunna laga mycket mat samtidigt. Det är också möjligt att tillaga önskade tillbehör med indirekt grillning. Du justerar enkelt temperaturen.

Grillyta: Weber gasolgrill kommer med en medelstor grillyta. Det gör att du har en god överblick över det som grillas. Genom att använda locket behåller du värmen även om temperaturen inte är hög. Du kan också använda indirekt värme om du vill. Denna gasolgrill som har även ett effektivt fetthanteringssystem.

Grillyta: Här får du en gasolgrill med en grillyta på 51 x 46 cm. Den kan därför placeras på terrassen utan att ta för mycket plats. Den har ett öppet hyllsystem som är placerat under grillgallret. Den har även en sidohylla som kan användas när du grillar. Den har två transporthjul som gör att den kan flyttas vid behov.

Indirekt grillning: Webers gasolgrillar är anpassade för indirekt grillning. Du reglerar denna funktion genom att justera gasbrännarna och placera maten rätt på grillgallret. Detta är alltså en gasolgrill som kan tillaga dina livsmedel på flera sätt. 

Sidobrännare: Weber Spirit II E-210 gasolgrill levereras utan sidobrännare. Istället får du tillgång till två rymliga sidohyllor som kan justeras efter behov. Dessa praktiska sidobord kan användas om du behöver extra utrymme när du grillar. . 

Antal gasolbrännare: Weber gasolgrill använder två gasbrännare, den är därför inte den mest kraftfulla av Webers gasolgrillar. Temperaturen kan justeras efter behov. Du kan därför laga smarriga grillrätter. En iGrill3-funktion låter dig använda en app på din mobil. Denna app varnar när temperaturen är rätt i förhållande till maten som ska tillagas. 

Justerbar termostat: Du kan justera temperaturen med en effektiv termostat. Värmen kan därför anpassas till maten som ska tillagas. Det ger dig ett perfekt resultat på sommarens grillmat. Du kan använda locket för att ytterligare justera temperaturen.

Effekt: Detta är en Weber gasolgrill med en effekt på 9500 Watt. När du använder gasolbrännaren reglerar du värmen under grillningen. Du uppnår snabbt den temperatur som behövs för att börja grilla. Här får du en gasolgrill med ett porslinsemaljerat GBS grillgaller och ett fetthanteringssystem som hjälper till att göra grillen enkel att underhålla.

 

Välj en praktisk gasolgrill

Många väljer att investera i en ny grill precis innan grillsäsongen börjar. Du kan givetvis gå för den klassiska kolgrillen. Å andra sidan väljer fler och fler grillentusiaster gasolgrillar, oftast för att man kan börja grilla direkt. I vårt gasolgrilltest 2021 har vi valt att jämföra fem olika gasolgrillar. Det är gasolgrillar från de kända tillverkarna Weber, Nordic Season och Char-Broil.

Det tar inte lång tid innan en tillfredsställande temperatur uppnås i en gasolgrill. Du behöver inte lägga tid på tändvätska och andra tändtillbehör. Vissa gasolgrillar startas enkelt genom att trycka på en knapp. Du kan även justera temperaturen under grillning. Detta gör det möjligt att anpassa grillningen i förhållande till vad som tillagas.

Flera bra funktioner med gasolgrill

En gasolgrill har flera bra egenskaper jämfört med andra typer av grillar. Förutom att kunna justera temperaturen under grillningen kan du även använda en sidobrännare. På många gasolgrillar fungerar denna sidobrännare som en häll. Du kan därför använda den för att tillaga sås, grönsaker, ris eller andra tillbehör.

På många gasolgrillar kan du stänga av en gasolbrännare. Du använder sedan locket för att hålla temperaturen. Detta sätt att grilla kallas för indirekt grillning. Så här kan du grilla mat som inte nödvändigtvis måste tillagas med hög värme. Många gasolgrillar kommer med ett värmeskåp eller hylla, som kan hålla grillmaten varm.

gassgrill sommer

Välj rätt storlek för din gasolgrill

Alla har inte plats för en stor gasolgrill i trädgården eller på terrassen. Det kan därför vara en fördel att välja en gasolgrill utifrån storlek. I vårt gasolgrilltest har vi därför tagit grillytan i beaktning. Det här är en viktig egenskap som bör beaktas när du bestämmer vilken gasolgrill som är rätt för dig.

Storleken på en gasolgrill kan också bestämmas utifrån total höjd och bredd. Det är måtten som avgör om den passar den plats där den ska stå. Du får även gasolgrillar med transporthjul. Du kan därför flytta den när den inte används. Storleken har också betydelse för hur många gasolbrännare den har.

steketid grill test

Var uppmärksam på färg och design

När du väljer en gasolgrill bör du vara uppmärksam på design och färg. Fler och fler människor spenderar tid på inredning och exteriör idag. Grillens design har därför stor betydelse för många. En gasolgrill kan variera i både form, storlek och färg. Du bör därför lägga tid på att hitta en gasolgrill som passar i din trädgård eller på uteplatsen.

Idag kan du välja mellan en mängd moderna och traditionella mönster. Dagens gasolgrillar finns även i många färger. De flesta väljer ändå att satsa på den klassiska gasolgrillen som fungerar som ett litet utekök. En sådan gasolgrill har ofta plats för både förvaring och förvaring av diverse grillutrustning. Idag kan du också välja bland en mängd praktiska grilltillbehör.

Praktiskta tillbehör till gasolgrillen

När grillsäsongen närmar sig, se till att du har allt du behöver i ett tidigt skede. Du bör se till att du har ett funktionellt grillgaller. De olika grillgallren är ofta anpassade efter olika användningsområden. Det finns även korgar som är anpassade för användning direkt på grillen. Dessa korgar används för att ha kött, fisk eller grönsaker på ett ställe under grillning.

Många väljer också att använda grillfiltar. Detta är ett tillbehör som ska användas direkt på grillgallret. Du kan exempelvis tillaga en välsmakande pizza med hjälp av en pizzasten. Med rätt tillbehör blir det lättare att grilla, många gasolgrillar kommer med både sidobrännare och värmeskåp. Du kan därför grilla på många olika sätt.

Lär dig olika grilltekniker

När grillutrustningen är i sin ordning bör du ta reda på hur utrustningen ska användas. De olika gasolgrillarna har en rad funktioner som du bör lära dig att använda korrekt. Indirekt och direkt grillning är tekniker som du bör känna till innan du börjar grilla. Direktgrillning indikerar att maten grillas direkt på en värmekälla.

Indirekt grillning gör däremot att man inte lägger maten direkt på värmekällan. Använd istället locket för att hålla värmen jämn. Du kan kombinera indirekt och direkt grillning om du vill. Du får också ett bra resultat om du slår in maten i folie. Genom att använda rätt grillteknik för rätt livsmedel får du det bästa resultatet.

grillet biff

Lägg tid på att underhålla gasolgrillen

En gasolgrill kan hålla i många år om den underhålls på rätt sätt. Den bör därför rengöras både före och efter användning. Det rekommenderas att du ”bränner” grillen efter att du har grillat klart. För att göra detta, sätt på värmen medan locket är på. För att uppnå bästa resultat bör du även använda en grillborste.

Om grillgallret är av gjutjärn bör du borsta det med olja efter rengöring. Detta förhindrar att rost bildas på gallret. Du förhindrar också att matrester fastnar på grillgallret när den används. Du bör alltid kontrollera slangen som hör till gasolflaskan. Den bör aldrig ha någon form av läckage eller skada.

Vaske gassgrill

Gör grillen redo för vintern

Du bör alltid kontrollera att regulatorn fungerar som den ska. Regulatorn är placerad på toppen av gasflaskan. Den ska ha en synlig tryckmätare placerad på utsidan. Under grillsäsongen bör grillen rengöras både invändigt och utvändigt. Du kan även använda ett överdrag när det inte används. På så sätt säkerställer man att den håller i många år.

När grillsäsongen går mot sitt slut är det dags för underhåll. Du bör rengöra gasolgrillen innan du lägger undan den för vintern. Du bör bränna grillgallret för att få bort matrester. Det kan också vara nödvändigt att använda en grillrengörare. Du bör ta isär gasolflaskan innan du förvarar gasolgrillen. Den kan dock förvaras både inomhus och utomhus.

Uppdaterat gasgrilltest 2021

I vårt Gasgrilltest 2021 har vi jämfört fem gasolgrillar från kända leverantörer. Alla gasolgrillar i testet har medelstor till stor grillyta. De innehåller vanligtvis också både en sidobrännare och ett sidobord.

När grillsäsongen närmar sig är det viktigt att se till att grillen är klar att användas. Om det inte fungerar som det ska bör du överväga att köpa en ny gasolgrill. I detta sammanhang bör du fundera över vilka egenskaper som är viktiga för dig. De olika gasolgrillarna erbjuder flera användbara grillfunktioner.

Se även våra andra tester

Massagestol test

Massasjestol test banner

Massagepistol test

Massasjepistol

Elsparkecykel test

El-sparkesykkel test

Bastuaggregat test

Badstuovn test 2020

Luftfuktare test

Luftfukter test 2021

Airfryer test

Airfryer test 2021

Elcykel test

El sykkel test Oslo

Dammsugar test

støvsuger test

Roddmaskin test

Romaskin banner

3D printer test

3D Printer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *