Elsparkcykel Test

El-sparkesykkel test

Vi har genomfört ett elsparkcykeltest där vi har testat 5 olika märken och modell och därefter korat en elcykel till bäst i testpriset. Elektriska sparkcyklar blir mer och mer populära av många anledningar.

Vem skulle inte vilja åka runt 20 km/h på en elsparkcykel utan att behöva trampa?

Elsparkcykeltest – Bäst i test 2021!

Istället för att få dig att göra all efterforskning på egen hand och gå vilse i massor av recensioner av elsparkcyklar hittade vi vad vi tror är de 5 bästa elektriska sparkcyklarna på marknaden.

Genom flera grundliga tester har vi tilldelat elsparkcykel bäst i testpriset!

Vi letade igenom alla bloggar och recensioner för att testa det bästa av det bästa, så om du är intresserad av elskotrar bör du fortsätta läsa vårt test!

1. E-WHEELS E2S V2 – Test av elsparkcykel

elsparkcykel bäst i test
4490 kr,- | Till butiken

E-WHEELS E2S V2 är en av de mest populära elsparkcyklarnaa på marknaden, och med goda skäl. Den har varje funktion du behöver för att din elsparkcykel ska ta dig dit du ska. Den har också olika säkerhetsfunktioner som skyddar dig när du är ute. Det är en komplett elsparkcykel som aldrig slutade att förvåna oss.

Kraftfull motor och batteri

Människor tittar först och främst på batteritid och motor. Alla andra detaljer kommer sekundärt, och därför ville vi ge dig den mycket imponerande statistiken över E-wheels elsparkcykel. Denna sparkcykel har en hastighetsgräns på 20 km/h med lås och 30 km/h utan och en räckvidd på 25 kilometer på en laddning.

Stora hjul

De 8,5” luftfyllda däcken på denna elektriska skoter tjänar många syften som i slutändan gör din körupplevelse mycket bättre. De förhindrar inte bara däckslitage, utan de gör också körningen mjukare genom att minska den studsande effekten som orsakas av sprickor och gupp på vägen.

Fördelar: – Elektrisk skoter Bäst i test

+ Kraftfull motor som går upp till 30km/h. (utan hastighetsbegränsning)

+ 25 km räckvidd på denna elektriska sparkcykel är tillräckligt för att ta dig till din specifika destination och tillbaka igen.

+ 8,5” hjul som hjälper dig att få en jämnare körning vid körning på ojämnt underlag.

Varför vi gillade den (elsparkcykel bäst i test) – Enkelt uttryckt: E-WHEELS E2S V2 har allt du behöver för att få en snabb och smidig tur på din nya elsparkcykel. Det lättillgängliga bromssystemet hjälper dig att stanna omedelbart, vilket är viktigt för din säkerhet. Den levererade bra i alla avseenden och det var testets i särklass bästa elsparkcykel i förhållande till priset. Därför vi har vi valt att ge elsparkcykel det bästa i testpriset för E-WHEELS E2S V2.

2. Xiaomi Mi M365 – El Sparkcykel Test

Xiaomi elektrisk sparkesykkel
4799 kr,- | Till butiken

Om du letar efter en elektrisk sparkcykel för att pendla längre destinationer är Xiaomi Mi ett utmärkt val. Denna elsparkcykel håller länge på en batteriladdning och håller samma hastighet som de andra modellerna på listan. Den har en snygg design som kommer i färgerna svart och vitt.

Batteri som håller länge

Med alla dessa elsparkcyklar som endast har en batteritid på 10 km känner du nog att det inte är ett tillräckligt bra transportmedel att använda fram och tillbaka från jobbet eller skolan. En del av oss har jobb som ligger långt borta och därför är batteritiden på 20 kilometer ett otroligt plus!

Dubbelt bromssystem

Säkerhetsfunktioner är kanske inte alltid det mest spännande att prata om, men säkerheten är värd varenda krona. Det dubbla bromssystemet på Xiaomi Mi skyddar cyklisten från alla faror framför honom. Den stannar inom 3 meter, vilket är ganska bra vid 20 km/h.

Fördelar:

Det långtgående batteriet i Xiaomi Mi tar dig upp till 20 km med en enda laddning. Med en hastighet på 20 km/h har du inga problem att ta dig dit du ska. Det dubbla bromssystemet hjälper till att skydda dig i nödsituationer.

Varför vi gillar den – Det finns inte många märken som fokuserar tillräckligt på säkerhetsfunktioner, så vi tycker att Xiaomi Mi är exceptionell i denna kategori. Batteritiden på 20 kilometer är också ett stort plus jämfört med andra märken. Den gick överlag väldigt bra under vårt elsparkcykeltest 2021. Här kan du se Tek.nos beskrivning av Xiaomi Mi M365 .

Bydue 3.0+ – Test av elektrisk sparkcykel

Bydue 3+ el sparkesykkel
11 990 kr,- | Till butiken

Bydue 3.0+ är ett nylandserat elsparkcykelmärke från Norge. De har valt att enbart fokusera på elsparkcyklar. Bydue 3.0+ är ett bra exempel på varför de tagit över en del av marknaden. Det är en överlag en underbar elsparkcykel, men jämfört med priset på de andra vi testade hamnade Bydue 3.0+ på en 3:e plats.

Bydue 3.0+ är utan tvekan en dröm att köra, och den levererar toppbetyg i alla våra tester. De stora hjulen ger dig en fantastisk körupplevelse och du behöver inte oroa dig för stenar och sprickor i vägen. Anledningen till att den får betyget 5, och inte toppbetyg beror endast på priset. Du får en otroligt bra elsparkcykel, men den är tyvärr betydligt mycket dyrare än konkurrenterna. 

Räckvidd:

Det vi gillar mest med Bydue 3.0+-modellen är den robusta konstruktionen och det vilda utbudet. Bydue elsparkcykeln testades av en person på 95 kg och batteriet höll förvånansvärt ändå hela 53 km. Detta är en stor fördel och för dig som ska pendla långt med en elsparkcykel är Bydue 3.0+ perfekt för dig.

Fördelar:

+ 10” hjul gör Bydue 3.0+ till den elektriska sparkcykeln med det största hjulen i vårt test. De stora hjulen skapade en bekväm körupplevelse och detta var mycket positivt.

+ Med en 1000W motor kan du vara säker på att du får en elskoter med mycket kraft. Även med en person på 95 kg gick smidigt i uppförsbacke.

+ Kör upp till 70 km på en laddning. Detta är något du verkligen kommer uppskatta då du inte kommer behöva ladda batteriet så ofta. 

Varför vi gillade det – Bydue har producerat en elsparkcykel av hög kvalitet här, så vi blev positivt överraskade och måste säga att Bydue 3.0+ är en fantastisk produkt. Den robusta kvaliteten, de stora hjulen och den långa räckvidden är några av de saker vi gillade bäst. Vi har därför valt att ge Bydue 3.0+ en spabil 3:e plats i vårt elsparkcykeltest.

4. ClassyWalk® S250 N – Test av elektrisk sparkcykel

El sparkesykkel stay classy
3990 kr,- | Till butiken

ClassyWalk® S250 N är en solid elesparkcykel. Den har nästan allt du letar efter i en elsparkcykel. Den har också olika säkerhetsfunktioner som skyddar dig när du du är ute på vift, vilket gör den säkrare än andra olika elsparkcyklar. Den har också en cool och unik design.

Kraftfull motor och batteri

Människor tittar först och främst på batteritid och motor. Denna elsparkcykel har en hastighetsgräns på 20 km/h med en räckvidd på 25 kilometer på en laddning. Detta är ett ganska standard för en elsparkcykel. Vi testade detta med en hastighetsgräns på 20 km/h, och det är viktigt att veta att den högsta tillåtna hastighetsgränsen i Norge är 20 km/h.

Stora däck

De 8,5” luftfyllda däcken på denna elsparkcykel tjänar många syften som i slutändan gör din körupplevelse mycket bekvämare. De förhindrar inte bara däckslitage, utan de gör också körningen mjukare genom att minska den studsande effekten som kan orsakas av sprickor och gupp på vägen.

Fördelar:

+ Kraftfull motor som uppnår 25km/h.

+ 25 km räckvidd på denna elektriska sparkcykel är tillräckligt för att ta dig till din specifika destination och tillbaka igen.

+ 8,5” däck som hjälper dig att få en jämnare körning vid  ojämnt underlag.

Varför vi gillade det – Denna elektriska ssparkcykel är väldigt bra att köra på och den får bra resultat i alla våra tester. Den drar bra i uppförsbackar, och har slitstarka däck. Detta är en komplett elsparkcykel som vi anser förtjänar en solid 4:e plats på vårt test.

5. Razor E100 – Elsparkcykkel bäst i test för barn

El sparkesykkel razor 100
2097 kr,- | Till butiken

Om du letar efter en elsparkcykel till ditt barn är Razor E100 vad du söker! Detta är det perfekta transportmedlet och har allt ditt barn behöver för att ta sig till och från skolan. Detta är överlag en bra elsparkcykel och har funktioner som gör det säkrare för barn att använda en elsparkcykel.

Rimlig hastighet och batteritid

Ingen vill att deras barn ska åka runt på en elskoter som går för fort, det är helt enkelt för farligt. Topphastigheten på denna elektriska sparkcykel är 15 km/h, vilket är precis tillräckligt för att få dem till skolan i tid och hem igen, 40 minuters batteritid räcker för de flesta barn. Den är bred så att barn kan stå på den säkert, och vi tycker att den har ett barnvänligt utseende.

Gjord för barn

Inte bara är hastigheten och batteritiden perfekt för ditt barn att ta sig till skolan och tillbaka, utan det finns andra funktioner som också ökar deras säkerhet. Bromssystemet är överst på styret, och styrets höjd är justerbar för alla storlekar.

Fördelar:

+ 15 km/h är en perfekt hastighet eftersom det ger dem tid att bromsa när det behövs.

+ Batteritiden på 40 minuter är mer än tillräckligt för att få ditt barn till skolan och tillbaka.

+ Med speciella säkerhetsfunktioner är dena väl lämpat för barn!

Varför vi gillade den – Vi gillade inte bara Razor E100, vi älskade den! Detta är den ultimata elsparkcykeln som tar hand om barnens välmående och som samtidigt är en utmärkt transportmedel för nöje och transport! Den gick otroligt bra i vårt elsparkcykeltest och tog med sig utmärkelsen bäst i test 2021 för barn.

Hur vi bedömer en elsparkcykel i vårt test

Datainsamling

Vi använder en högpresterande GPS-datalogger tillverkad av Racelogic för att spåra positionen och hastigheten på alla våra elektriska sparkcyklar. Loggad data importeras till Circuit Tools, och vi använder även ett antal anpassade Python-baserade skript för att analysera rå GPS-data.

För alla mätningar (förutom räckvidd, som är mycket tidskrävande), tillhandahåller vi vanligtvis minst 3 oberoende studier. Vi gör även statistiska analyser mellan experimenten för att kvantifiera osäkerheten i våra mätningar; vi rapporterar inte dessa resultat, utan använder dem för att validera kvaliteten på datainsamlingen. Med denna grund har vi röstat fram elsparkcykeln bäst i test 2021!

Best i Test el sparkesykkel
El sparkesykkel test
Relation
  • Alla tester utförs under följande förhållanden:
  • Varje elsparkcykel är fulladdad
  • Däcken fyllda med luft enligt tillverkarens specifikationer
  • Elsparkcykeln är i sitt maximerade prestandaläge
  • Område: Vi testar varje elsparkcykel i Stockholm.
  • Alla energisparlägen avstängda.
  • Elsparkcyklarna körs aggressivt – maximera gasen när det är möjligt och accelerera snabbt

Vilka är fördelarna med att pendla med en elskoter?

Låg kostnad

I vårt elsparkcykeltest har vi tagit med modeller i en rad olika prisklasser. Medan den dyraste modellen i vårt elskotertest Bydue 3.0+ ligger på över 10 000 kronor ligger de flesta modellerna under 5 000 kronor. Detta kan givetvis ses som en stor investering i sig, men det är viktigt att komma ihåg att underhållskostnader och driftskostnaderna är otroligt låga. Köper du en elskoter i bra kvalitet som de modeller vi har tagit med i testet kommer du också att kunna räkna med en livslängd på minst tre år. I de flesta fall får du förmodligen minst 5 år, kanske till och med så mycket som 8 år om du behandlar den korrekt.

Vi har i vårt elsparkcykeltest sett att driftskostnaden är praktiskt taget ingenting! Beroende på elpriset och batterikapacitet kommer det att kosta dig 25 öre att ladda en genomsnittlig skoter. Om du utgår från en räckvidd på 25 kilometer kommer du att kunna köra hela 100 mil innan du har förbrukat en enda krona. Om du åker full laddning på skotern dagligen 365 dagar om året kommer det fortfarande att uppgå till mindre än 100 NOK i elkostnad.

Om man jämför med en 365-dagarsårsbiljett med kollektivtrafiken i Stockholm som kostar över 14 000 kronor så förstår alla att här blir det snabbt stora pengar att spara genom att pendla till jobbet med en elsparkcykel. För att inte tala om skillnaden i förhållande till genomsnittliga bilkostnader, som är långt över 50 000 SEK per år för de flesta bilar.

Vilken elskoter är bäst för pendling?

Utifrån vårt elssparkcykeltest skulle vi säga att vinnaren E-WHEELS E2S V2 är en otroligt bra produkt som passar utmärkt för pendling. Här får du en perfekt balans i förhållande till räckvidd, kapacitet och prestanda. Den är dessutom otroligt lätt att fälla ihop och väger endast 12,5 kg vilket gör det både enkelt och praktiskt att ta sig upp i trappor, på tunnelbanan eller på tåget. Genom att fälla ner styret får du snabbt och effektivt ett bärhandtag så att du kan bära med dig skotern vart du vill.

Åker du på mycket ojämnt underlag som grus och kullersten på väg till jobbet rekommenderar vi att du överväger Bydue 3.0+ från vårt elsparkcykeltest. Detta är en modell som kommer med stora luftfyllda hjul och mycket bra dämpning. Denna är en ganska tung modell på 23 kg, så här gäller det att planera var man ska parkera elsparkcykeln när man kommer till kontoret.

Elsparkcykel är bra för miljön      

Sist men inte minst är användningen av en elsparkcykel mycket bra för miljön. Det gäller särskilt om du är bra på att ta hand om elsparkcykeln och använder den som ersättning för bilpendling. Ju fler som väljer en elsparkcyklar, desto mindre föroreningar och bättre luftkvalitet blir det, så om en hälsosammare stadsmiljö är viktig för dig bör du definitivt välja en elsparkcykel!

Hur man väljer en elskoter för barn

Funderar du på att köpa en elsparkcykel som present till ditt barn? Utifrån vårt omfattande elsparkcykeltest har vi tittat på några av de viktigaste egenskaperna du bör leta efter när det kommer till modeller avsedda för barn.

Kolla även in våra andra tester!

Massagestol test

Massasjestol test banner

Massagepistol test

Massasjepistol

Roddmaskin test

Romaskin banner

Elcykel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

Airfryer test

Airfryer test 2021

Bastuaggregat test

Badstuovn test 2020

Löpband test

tredemølle test 2021

En tanke om “Elsparkcykel Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *